ЦВК порахувала всі електронні протоколи першого туру виборів. ІНФОГРАФІКА

 

Центральна виборча комісія опрацювала 100% електронних протоколів голосування на виборах президента України.

Про це інформує сайт ЦВК вранці в четвер, 4 квітня.

У другий тур відтак вийшли шоумен Володимир Зеленський і чинний президент Петро Порошенко.

Згідно з підрахунком електронних протоколів, Володимир Зеленський набрав 30,24% голосів, на понад 14% від нього відстав чинний президент Петро Порошенко — 15,95%. Юлія Тимошенко набрала 13,4% підтримки виборців, Юрій Бойко — 11,67%.

П’яту позицію посів лідер “Громадянської позиції” Анатолій Гриценко — 6,91%, дещо відстав від нього голова СБУ часів Кучми Ігор Смешко — 6,04%.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко отримав 5,48% голосів, а Олександр Вілкул — 4,15%. Останнім кандидатом, який набрав понад 1% голосів, став представник націоналістів, голова секретаріату ВО “Свобода” Руслан Кошулинський з показником 1,62%.

Остаточні результати ЦВК озвучить після опрацювання протоколів з мокрими печатками. За законом, це відбудеться не пізніше 10 квітня.

Надалі ЦВК має офіційно оголосити про проведення другого туру виборів, які відбудуться 21 квітня.

Порошенко виграв у Львівській та Тернопільській областях і в закордонному виборчому окрузі, Бойко – на Луганщині й Донеччині, Тимошенко – в Івано-Франківській області, Зеленський – у решті областей, включно з Вінниччиною, та місті Києві.

Подивитися, які результати голосування на кожній дільниці, можна на сайті https://elections.dekoder.org (на його основі підготована інфографіка, показана вище).

Читайте також:
Перерозподіл голосів у другому турі не можна визначити із калькулятором — КВУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна