День здачі аналізів: у Порошенка психоактивних речовин не виявили. ВІДЕО

 

Медичні аналізи Петра Порошенка не показали наявності психоактивних речовин в організмі.

Про це в п’ятницю, 5 квітня, сказав журналістам головний лікар Київської міської наркологічної клінічної лікарні “Соціотерапія” Володимир Ярий під час брифінгу в НСК “Олімпійський”.

“З дозволу людини, яка проходила це обстеження, ми використовували кілька способів виявлення психоактивних речовин в організмі. Це були і швидкі тести, результати яких я вже маю можливість оприлюднити: жодної психоактивної речовини знайдено не було”, – сказав Ярий, якого цитує “Укрінформ”.

При цьому лікар зазначив, що упродовж найближчих двох годин буде проведене більш змістовне та ґрунтовне обстеження.

“Рівно за дві години так само у нас буде повна інформація про наявність чи відсутність алкоголю в крові”, – додав він.

Медик пояснив, що більш тривалий час займає процедура обстеження волосся разом із волосяним фолікулом. “За попередньою інформацією, ця процедура може тривати до двох тижнів. Але ми будемо докладати всіх зусиль, щоб її максимально скоротити”, – зазначив Ярий.

Лікар уточнив, що наркологічний огляд Порошенка складався з двох частин: лікарського огляду та забору біологічних матеріалів з середовища організму для проведення лабораторного дослідження, зокрема крові, сечі та волосся.
За його словами, дослідження проводилося чотирма спеціалізованими установами міста Києва, дві з яких — приватні.

Президент України, кандидат на виборах глави держави Петро Порошенко о 9:00 5 квітня прибув до медпункту на НСК “Олімпійський” у Києві для здачі аналізів на вміст в організмі наркотичних речовин і алкоголю.

Трансляція велася на ФБ-сторінці Порошенка.

У виступі перед журналістами він заявив, що виступає за внесення змін до законодавства України, аби передбачити обов’язкову здачу аналізів на вміст в організмі наркотичних речовин й алкоголю для кандидатів у президенти.

“Я вважаю, що це абсолютно необхідна позиція. Я вніс би відповідні зміни до законодавство, зробивши би цю процедуру обов’язковою, тому що питання відсутності алкогольної чи наркотичної залежності в кандидата і майбутнього президента є питанням національної безпеки”, – сказав Петро Порошенко.

“Я з великим розумінням і схваленням поставився до тепер уже пропозиції пана Зеленського щодо медичного освідчення стосовно відсутності алкогольної і наркотичної залежності”, – наголосив глава держави, якого цитує його прес-служба.

Водночас, за його словами, ключова позиція – дослідження має проводитись незалежними і сертифікованими медичними закладами.

Президент подякував в.о. міністра охорони здоров’я Уляні Супрун за те, що вона пояснила, яким чином має відбуватися процедура.

“Я одразу ж дав дозвіл і на проведення зазначених досліджень. Причому я навіть не знаю, які клініки… Їх чотири або п’ять, вони різні. І ті, хто висловив бажання приїхати і провести незалежне, неупереджене і сертифіковане дослідження, мають можливість це зробити”, – зауважив Порошенко.

Як інформувала “Новинарня“, обмін викликами між Порошенком і Зеленським, кандидатами у президенти, які проходять у другий тур виборів голови держави в Україні, триває вже кілька днів у форматі відеозвернень.

3 квітня Володимир Зеленський запропонував Порошенкові провести дебати на стадіоні “Олімпійський” у Києві – “перед народом”, пройти медобстеження на визнати його кандидатом у президенти, і не називати “малоросом” та “маріонеткою” з поваги до “третини виборців України”. Він дав Порошенку 24 години на відповідь.

Петро Порошенко у ніч на 4 квітня відповів, що готовий дебатувати на стадіоні, аби лише це були дебати (“тадіон так стадіон”). Він назвав Зеленського “кандидатом” та “Володимиром Олександровичем”.

Представник штабу Порошенка Олег Медведєв заявив, що президент 5 квітня о 9:00 чекатиме на Зеленського в медпункті стадіону “Олімпійський” в Києві для здачі всіх аналізів.

У Зеленського натомість запросили Порошенка здати аналізи в “незалежній лабораторії” і заявили, що умовою участі в дебатах є вибачення Порошенка. Також Зеленський у черговому зверненні висунув умову, аби модератором дебатів була Юлія Тимошенко.

Надалі Порошенко у ніч на 5 квітня оприлюднив відеозвернення, ще раз закликавши Зеленського на дебати (“будьте мужиком”, “не шукайте причин і не ставте умов”).

Уранці 5 квітня Зеленський здав кров на аналізи у лабораторії свого бізнес-партнера Андрія Пальчевського.

Володимир Зеленський протягом виборчої кампанії переважно уникає прямого спілкування з незалежними ЗМІ, ведучи віртуальну кампанію у зневажливому стилі.

Тема медичних аналізів на виборах постала через те, прибічники Зеленського виставляють Порошенка як “алкоголіка”, тоді як агітатори Порошенка заявляють про ознаки наркотичної залежності шоумена Зеленського.

Другий тур виборів президента України має відбутися 21 квітня. Перед тим, згідно із законом, мали б пройти дебати кандидатів на Суспільному телебаченні. Суспільне вже назвало модераторів планованих дебатів.

Читайте також:
“Не попередили про віддачу”. Журналіст розвінчав фейк росЗМІ про “п’яного” Порошенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна