“Стадіон – так стадіон”. Порошенко прийняв виклик Зеленського щодо дебатів. ВІДЕО

 

Петро Порошенко заявив, що він готовий провести дебати з кандидатом у президенти Володимиром Зеленським на НСК “Олімпійський”, до чого той закликав напередодні.

Як передає “Новинарня“, про це чинний президент сказав у відеозверненні, оприлюдненому в ніч проти 4 квітня.

Порошенко записав це відео вночі, вийшовши на майданчик перед адміністрацією президента на вулиці Банковій.

“Володимире Олександровичу! Я радий, що ви, хоч і якось невпевнено, але прийняли запрошення провести дебати. Ми з вами дуже різні. Головна відмінність – стрілки наших геополітичних компасів показують в діаметрально протилежні сторони світу. Моя країна – це сильна європейська Україна, яка ніколи, за жодних обставин, ні перед ким не стане на коліна”, – наголосив Порошенко у вступі.

“Бути президентом і верховним головнокомандувачем – це не гра, це не бажання сподобатися. Бути президентом і верховним головнокомандувачем – значить нести відповідальність за людей, нести відповідальність за країну і всередині України, і на міжнародному рівні”, – сказав також Петро Порошенко.

“Дебати – це не шоу. Виборча кампанія – це подія, яка визначає майбутнє країни й нації на роки і десятиліття вперед. Тут не до жартів”, – зауважив він.

За його словами, “дебати – це серйозна дискусія про стратегію розвитку країни, про цінності, про історичний вектор, про пріоритети”, адже “країна не просто обирає – вона довіряє свою долю”.

“Правила дебатів прописані в законі про вибори президента. Почитайте їх, будь ласка. Вони можуть відбутися на базі Суспільного телебачення з трансляцією по всіх телеканалах для десятків мільйонів людей. Такі вже уставлені правила.

Але стадіон, так стадіон. Я чекаю на вас, Володимире Олександровичу”, – закінчив Порошенко.

Як повідомляла “Новинарня“, кандидат у президенти України Володимир Зеленський надвечір у середу, 3 квітня, в ефектному ролику викликав своєго опонента Петра Порошенка на дебати на стадіон НСК “Олімпійський” – “перед народом України” і з медобстеженням. “Думай… те”, – сказав Зеленський, давши конкурентові по другому туру 24 години на роздуми.

На сторінці Зеленського пішов зворотній відлік часу до кінця строку, коли Порошенко має дати відповідь на пропозицію.

Раніше Суспільне ТБ запросило кандидатів у президенти на дебати. Також Суспільне закликало Facebook-аудиторію запрошувати Зеленського і Порошенка на дебати.

29 березня, напередодні першого туру виборів, Порошенко і Зеленський не прийшли на ток-шоу кандидатів у президенти “Зворотній відлік” на каналі “UA: Перший” НСТУ.

31 березня Петро Порошенко заявив, що перед другим туром виборів обов’язково мають відбутися дебати кандидатів.

Володимир Зеленський відповів, що готовий до дебатів з чинним главою Петром Порошенком напередодні другого туру. Однак того ж вечора його політтехнолог Дмитро Разумков висловив сумніви в доцільності такої дискусії для їхнього кандидата.

У ДП НСК “Олімпійський” заявили, що до них не надходило жодних офіційних заявок на проведення дебатів.

Теледебати кандидатів у президенти в п’ятницю перед другим туром виборів із трансляцією їх Національною теле- і радіокомпанією передбачені законом України.
Національна суспільна телерадіокомпанія заявила, що має технічну можливість провести трансляцію зі стадіону “Олімпійський”.

Читайте також:
“Закон чітко вказує: дебати організовує Суспільне ТБ за бюджетні кошти. А не шоу”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна