“Закон чітко вказує: дебати організовує Суспільне ТБ за бюджетні кошти. А не шоу”

 

Олексій Братущак
журналіст

(FB)

“Ах, як Зеленський вставив Пороха з дебатами!” – пишуть люди, які ще вчора вимагали від обох кандидатів брати участь у дебатах.

От тільки Зеленський не Пороха вставив. Точніше, не лише Пороха та його політтехнологів. Він вставив усіх тих, хто вчора вимагав дебати.

Бо люди вимагали саме дебати. Дискусії. Відвертих та відкритих запитань та відповідей. Це було вчора.

А сьогодні виявилося, що готові погодитися на чергове шоу. Бо ролик Зеленського – він про шоу. Він не про дебати. Усі ці вимоги, медична перевірка, стадіон, відкритий доступ. Це все шоу.

У відповідь Порошенко може влаштувати своє шоу. Наприклад, щоб у складі ЗеКоманди участь брали Коломойський з Портновим. Щоб вони махали прапорцями визначеного розміру. І з одягу мали лише всі свої паспорти громадян різних країн. Ну для повної відкритості, так би мовити.

І ми отримаємо не дебати, а шоу.

Саме через це (щоб вимоги супротивників не суперечили одні одному) питання дебатів унормовано в законі. Щоб кандидати не шоу влаштовували, а брали участь у дебатах.

Так ось, закон не передбачає висування вимог кандидатами один до одного. Закон чітко вказує: дебати організовує Суспільний телеканал за бюджетні кошти.

І Суспільне розробило формат дебатів. З однаковими умовами для всіх кандидатів.

Знову-таки нагадаю: дебати Порошенка та Зеленського (а ще і Тимошенко) мали відбутися 29 березня. Але кандидати проігнорували ці дебати.

Вам щось не подобається з форматом дебатів Суспільного? Локація не та? Меддовідки відсутні? Ок. Вступайте в переговори з організаторами дебатів. Захочуть на Суспільному внести зміни в дебати – озвучуйте. Ні? Тоді ласкаво просимо на готовий формат дебатів.

Також нагадаю, що за законом дебати мають відбутися в останню п’ятницю перед виборами, тобто 19 квітня. У проміжок часу між 19.00 та 22.00. А не коли дозволяє концертний графік або томос-тур.

Демонструйте законослухняність вже зараз. Ще до виборів.

Ну і повертаючись до НСК “Олімпійського”.

Кияни звикли, що на цьому стадіоні команди суперників грають за правилами. І арбітр відслідковує дотримання цих правил.

Інакше він – “суддя три-два-раз”.

Не будьте педерсенами та кашшайками. Це я до обох кандидатів…

Читайте також:
У штабі Зеленського вже дали задній хід щодо дебатів

“Думай… те”. Зеленський покликав Порошенка дебатувати на стадіоні “Олімпійський”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна