Суть не в дебатах: Зеленський вимагає вибачень від Порошенка

 

Кандидат у президенти, шоумен Володимир Зеленський чекає від свого опонента Петра Порошенка відповідей на озвучені вимоги.

Зокрема від Порошенка просять вибачитися за звинувачення на адресу Зеленського, повідомив “Українським Новинам” координатор штабу Зеленського Олександр Корнієнко.

“Ми продовжуємо чекати на вибачення від Порошенка, оскільки він не відповів на всі запитання, які йому були поставлені Володимиром. Йдеться не просто про відповідь — стадіон чи не стадіон, а й про вибачення за те, що він говорив на адресу Володимира Зеленського”, — відповів Корнієнко.

За його словами, у Порошенка ще є час відповісти на всі інші пункти.

“На знак поваги до третьої частини громадян України ви повинні публічно сказати, що дебати відбудуться не з маріонеткою Кремля або Коломойського, не з ватником, не з малоросом, не з бидлом, а з кандидатом у президенти країни Володимиром Зеленським”, — сказав Зеленський, звертаючись до Порошенка у своєму ролику.

Як повідомляла “Новинарня“, кандидат у президенти України Володимир Зеленський надвечір у середу, 3 квітня, в ефектному ролику викликав своєго опонента Петра Порошенка на дебати на стадіон НСК “Олімпійський” – “перед народом України” і з медобстеженням. “Думай… те”, – сказав Зеленський, давши конкурентові по другому туру 24 години на роздуми.

На сторінці Зеленського пішов зворотній відлік часу до кінця строку, коли Порошенко має дати відповідь на пропозицію.

Той дав згоду, оприлюднивши відповідне звернення після третьої години ночі 4 квітня.

Раніше Суспільне ТБ запросило кандидатів у президенти на дебати. Також Суспільне закликало Facebook-аудиторію запрошувати Зеленського і Порошенка на дебати.

29 березня, напередодні першого туру виборів, Порошенко і Зеленський не прийшли на ток-шоу кандидатів у президенти “Зворотній відлік” на каналі “UA: Перший” НСТУ.

31 березня Петро Порошенко заявив, що перед другим туром виборів обов’язково мають відбутися дебати кандидатів.

Володимир Зеленський відповів, що готовий до дебатів з чинним главою Петром Порошенком напередодні другого туру. Однак того ж вечора його політтехнолог Дмитро Разумков висловив сумніви в доцільності такої дискусії для їхнього кандидата.

У ДП НСК “Олімпійський” заявили, що до них не надходило жодних офіційних заявок на проведення дебатів.

Теледебати кандидатів у президенти в п’ятницю перед другим туром виборів із трансляцією їх Національною теле- і радіокомпанією передбачені законом України.
Національна суспільна телерадіокомпанія заявила, що має технічну можливість провести трансляцію зі стадіону “Олімпійський”.

Читайте також:
“Закон чітко вказує: дебати організовує Суспільне ТБ за бюджетні кошти. А не шоу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна