Кличко запросив Зеленського і Порошенка для здачі аналізів VADA вже сьогодні. ВІДЕО

 

Екс-чемпіон світу з боксу Володимир Кличко закликав кандидатів у президенти Петра Порошенка та Володимира Зеленського приїхати у середу, 10 квітня, на стадіон НСК “Олімпійський” для здачі аналізів.

Про це він поінформував під час спільної прес-конференції з експертами Добровільної антидопінгової асоціації (VADA), повідомляє “Укрінформ”.

“Дякую кандидатам у Президенти України за ініціативу провести таке допінгове тестування. Я думаю, що це вперше в світовій історії відбувається в Києві, в Україні, коли кандидати в президенти проходять допінгове тестування. Це унікальна і правильна ініціатива — як спортсмени, так і політики повинні бути чистими і чесними”, — сказав Кличко.

За його словами, спостерігаючи за процесом тестування кандидатів, було смішно, “коли кожен з кандидатів вибрав свою лабораторію і після декількох годин оголосив про те, що він чистий, тести були зроблені, і все добре”.

Кличко наголосив, що зробити компетентне і професійне тестування неможливо за пару годин.

“Я запросив організацію Voluntary Anti-Doping Association, представники якої сьогодні знаходяться з нами, які працюють з іншою організацією – World Anti-Doping Agency. І ці дві організації користуються однією лабораторією і одними спеціалістами, які є професіоналами”, — сказав Кличко.

Володимир Кличко запропонував кандидатам приїхати на стадіон у період з 15-ї до 18-ї години.

“Я закликаю добровільно кандидатів у Президенти України сьогодні прийти в НСК “Олімпійський” між 15-ю і 18-ю годинами і повторно здати аналізи в компетентній організації і лабораторії. Я особисто проходив це тестування багато разів і запевняю, що це тестування буде справжнє”, — сказав він.

Нагадаємо, на прохання екс-чемпіона світу з боксу Володимира Кличка експерти Добровільної антидопінгової асоціації (VADA) погодилися провести експертизу біологічних матеріалів кандидатів у Президенти України Петра Порошенка та Володимира Зеленського.

Водночас, у штабі кандидата у Президенти України Володимира Зеленського заявили, що він не буде здавати аналізи представникам незалежної Добровільної антидопінгової асоціації (VADA).

Другий тур виборів Президента України відбудеться 21 квітня.

Читайте також:
СБУ отримала звернення “Миротворця” про можливе фінансування Зеленського спецслужбами РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна