У Зеленського заявили, що він не здаватиме аналізи представникам VADA

 

У штабі кандидата у президенти України Володимира Зеленського заявили, що він не буде здавати аналізи представникам незалежної Добровільної антидопінгової асоціації (VADA).

Про це інформує “Радіо Свобода” 9 квітня.

“Якщо ми так часто будемо про це згадувати, то на будь-яку конференцію журналістів будуть пускати тільки після здачі аналізів – це вже повний абсурд. Були здані аналізи відповідно до чинного законодавства та процедури. Якщо в когось є сумнів щодо дійсності та махінацій, то звертайтеся до правоохоронних органів – нехай вони з’ясовують”, – заявили у команді Зеленського.

Як інформувала “Новинарня“, обмін викликами між Порошенком і Зеленським, кандидатами у президенти, які пройшли у другий тур виборів голови держави в Україні, триває вже кілька днів.
3 квітня Володимир Зеленський запропонував Порошенкові провести дебати на стадіоні “Олімпійський” у Києві – “перед народом”, пройти медобстеження на визнати його кандидатом у президенти, і не називати “малоросом” та “маріонеткою” з поваги до “третини виборців України”. Він дав Порошенку 24 години на відповідь.
Петро Порошенко у ніч на 4 квітня відповів, що готовий дебатувати на стадіоні, аби лише це були дебати (“тадіон так стадіон”). Він назвав Зеленського “кандидатом” та “Володимиром Олександровичем”.
Представник штабу Порошенка Олег Медведєв заявив, що президент 5 квітня о 9:00 чекатиме на Зеленського в медпункті стадіону “Олімпійський” в Києві для здачі всіх аналізів.
У Зеленського натомість запросили Порошенка здати аналізи в “незалежній лабораторії” і заявили, що умовою участі в дебатах є вибачення Порошенка. Також Зеленський у черговому зверненні висунув умову, аби модератором дебатів була Юлія Тимошенко.
Надалі Порошенко у ніч на 5 квітня оприлюднив відеозвернення, ще раз закликавши Зеленського на дебати (“будьте мужиком”, “не шукайте причин і не ставте умов”).
Уранці 5 квітня Зеленський здав лише кров на аналізи у лабораторії свого бізнес-партнера Андрія Пальчевського.
Того ж ранку Порошенко здав комплексні аналізи на НСК “Олімпійський”. Вони не виявили в нього ознак вживання алкоголю.

Володимир Зеленський протягом виборчої кампанії переважно уникає прямого спілкування з незалежними ЗМІ, ведучи віртуальну кампанію у зневажливому стилі.

Тема медичних аналізів на виборах постала через те, прибічники Зеленського виставляють Порошенка як “алкоголіка”, тоді як агітатори Порошенка заявляють про ознаки наркотичної залежності шоумена.

5 квітня український боксер Володимир Кличко запропонував кандидатам у президенти України Володимиру Зеленському та Петру Порошенку здати аналізи в міжнародній організації The Voluntary Anti-Doping Association.

Президент Петро Порошенко заявив, що готовий пройти “допінг-проби” в антидопінговому агентстві. Також, на його думку, аналізи, які здав кандидат у президенти Володимир Зеленський, “викликають лише сумніви”.

Читайте також:
Зустріч із штабом Зеленського пройшла безрезультатно, — Аласанія

Зеленський ввів в оману щодо результатів своїх аналізів. ДОКУМЕНТИ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна