Вечір 14 квітня: Порошенко призначив Зеленському час дебатів на стадіоні

 

Петро Порошенко заявив, що чекатиме Володимира Зеленського на НСК “Олімпійському” 14 квітня для проведення дебатів.

Про це він повідомив у неділю, 7 квітня, в ефірі телеканалу “Україна”.

“14 квітня, у наступну неділю, я на Республіканському стадіоні, там, де і запропонував пан Зеленський, чекаю його для проведення дебатів. Я думаю, що 19:00 або 20:00 година буде оптимальним терміном. Запрошую і глядачів, і всі канали”, — сказав Порошенко.

Він наголосив, що відмова Зеленського від участі у дебатах буде “безвідповідальною по відношенню до виборців та країни”.

Крім того, Порошенко додав, що готовий на початку наступного тижня пройти тест у Всесвітньому антидопінговому агентстві (WADA), як це раніше пропонував зробити український боксер Володимир Кличко.

Обмін викликами між Порошенком і Зеленським, кандидатами у президенти, які проходять у другий тур виборів голови держави в Україні, триває вже кілька днів у форматі відеозвернень.

3 квітня Володимир Зеленський запропонував Порошенкові провести дебати на стадіоні “Олімпійський” у Києві – “перед народом”, пройти медобстеження на визнати його кандидатом у президенти, і не називати “малоросом” та “маріонеткою” з поваги до “третини виборців України”. Він дав Порошенку 24 години на відповідь.

Петро Порошенко у ніч на 4 квітня відповів, що готовий дебатувати на стадіоні, аби лише це були дебати (“стадіон так стадіон”). Він назвав Зеленського “кандидатом” та “Володимиром Олександровичем”.

Представник штабу Порошенка Олег Медведєв заявив, що президент 5 квітня о 9:00 чекатиме на Зеленського в медпункті стадіону “Олімпійський” в Києві для здачі всіх аналізів.

У Зеленського натомість запросили Порошенка здати аналізи в “незалежній лабораторії” і заявили, що умовою участі в дебатах є вибачення Порошенка. Також Зеленський у черговому зверненні висунув умову, аби модератором дебатів була Юлія Тимошенко.

Надалі Порошенко у ніч на 5 квітня оприлюднив відеозвернення, ще раз закликавши Зеленського на дебати (“будьте мужиком”, “не шукайте причин і не ставте умов”).

Вранці 5 квітня конкуренти здали аналізи: Порошенко – комплексні на “Олімпійському”, Зеленський – лише кров із підробленими висновками в лабораторії свого бізнес-партнера.

Володимир Зеленський протягом виборчої кампанії переважно уникає прямого спілкування з незалежними ЗМІ, ведучи віртуальну кампанію у зневажливому стилі.

Тема медичних аналізів на виборах постала через те, прибічники Зеленського виставляють Порошенка як “алкоголіка”, тоді як агітатори Порошенка заявляють про ознаки наркотичної залежності шоумена Зеленського.

Другий тур виборів президента України має відбутися 21 квітня. Перед тим, згідно із законом, мали б пройти дебати кандидатів на Суспільному телебаченні. Суспільне вже назвало модераторів планованих дебатів.

Читайте також:
Соціологи почали включати Зеленського в закриті рейтинги ще позаминулого року

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна