Штаби Порошенка і Зеленського обговорили формат дебатів на НСК

 

Представники  штабів кандидатів у президенти України Петра Порошенка і Володимира Зеленського обговорили на НСК “Олімпійський” формат дебатів.

Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” повідомив заступник гендиректора спорткомплексу Віктор Анісімов.

“Відбувся плідний діалог. Ми виробили формат заходів, які будуть проходити і будуть проводитися кожним з кандидатів. Формати трохи відрізняються один від одного. Подробиць я розповісти не можу. З одного боку, є певна комерційна таємниця, з іншого боку, це пов’язано з певними заходами безпеки, так як заходи будуть проходити за участю глави держави і кандидата на посаду президента України”, – сказав Анісімов.

За словами представника НСК, “на сьогоднішній день на всі 100% оптимізовані всі ресурси стадіону”, щоб провести дебати на найвищому рівні.

“На 19 квітня було подано дві заявки від обох кандидатів. Фактично вони призначені на вечір, хоча одна з сторін пропонувала провести захід 19 квітня вдень, а потім продовжити все це ввечері. Але в даній ситуації це не офіційні дебати, які передбачені законом, це захід, який організовується виборчими штабами в рамках передвиборної агітації”, – підкреслив Анісімов.

Читайте також:
Замість дебатів на НСК 14 квітня відбудеться зустріч Порошенка з пресою і “друзями”

Аласанія передав Порошенку меседж від команди Зеленського

Як інформувала “Новинарня“, обмін викликами між Порошенком і Зеленським, кандидатами у президенти, які пройшли у другий тур виборів голови держави в Україні, триває вже другий тиждень.
3 квітня Володимир Зеленський запропонував Порошенкові провести дебати на стадіоні “Олімпійський” у Києві – “перед народом”, пройти медобстеження на визнати його кандидатом у президенти, і не називати “малоросом” та “маріонеткою” з поваги до “третини виборців України”. Він дав Порошенку 24 години на відповідь.
Петро Порошенко у ніч на 4 квітня відповів, що готовий дебатувати на стадіоні, аби лише це були дебати (“тадіон так стадіон”). Він назвав Зеленського “кандидатом” та “Володимиром Олександровичем”.

Представник штабу Порошенка Олег Медведєв заявив, що президент 5 квітня о 9:00 чекатиме на Зеленського в медпункті стадіону “Олімпійський” в Києві для здачі всіх аналізів.
У Зеленського натомість запросили Порошенка здати аналізи в “незалежній лабораторії” і заявили, що умовою участі в дебатах є вибачення Порошенка. Також Зеленський у черговому зверненні висунув умову, аби модератором дебатів була Юлія Тимошенко.
Надалі Порошенко у ніч на 5 квітня оприлюднив відеозвернення, ще раз закликавши Зеленського на дебати (“будьте мужиком”, “не шукайте причин і не ставте умов”).
Уранці 5 квітня Зеленський здав лише кров на аналізи у лабораторії свого бізнес-партнера Андрія Пальчевського, що не дозволяє виявляти вживання наркотиків.
Того ж ранку Порошенко здав комплексні аналізи на НСК “Олімпійський”. Вони не виявили в нього ознак вживання алкоголю.
10 квітня Порошенко пройшов тестування у спеціалістів Добровільної антидопінгової асоціації (VADA), яких привіз у Київ боксер Володимир Кличко. Зеленський – знову відмовився від перевірки.

Надалі Зеленський заявив, що чекає Порошенка на “Олімпійському” ввечері 19 квітня. Порошенко натомість покликав конкурента на перші дебати на стадіон 14 квітня, а на вечір 19-го – в студію Суспільного ТБ, як передбачає закон і постанова ЦВК.
Сторона президента наполягає на тому, що дебатів має бути більше, аби виборці мали змогу обміркувати програми й особи кандидатів.

Увечері 12 квітня Порошенко несподівано прийшов у прямий ефір програми “Право на владу” каналу “1+1”, який вів проти нього жорстку контрагітацію і підтримував Зеленського. Він ще раз викликав опонента на дебати. Між кандидатами відбулася різка розмова по телефону в прямому ефірі, Зеленський постійно перебивав Порошенка і кинув трубку. 

Володимир Зеленський протягом виборчої кампанії переважно уникає прямого спілкування з незалежними ЗМІ, ведучи віртуальну кампанію у зневажливому стилі.

Тема медичних аналізів на виборах постала через те, прибічники Зеленського виставляють Порошенка як “алкоголіка”, тоді як агітатори Порошенка заявляють про ознаки наркотичної залежності шоумена.

5 квітня український боксер Володимир Кличко запропонував кандидатам у президенти України Володимиру Зеленському та Петру Порошенку здати аналізи в авторитетній міжнародній організації The Voluntary Anti-Doping Association.

Президент Петро Порошенко заявив, що готовий пройти повторні “допінг-проби” в антидопінговому агентстві. Тоді як, на його думку, аналізи, які здав кандидат у президенти Володимир Зеленський, “викликають лише сумніви”.

Читайте також:
Зеленський ввів в оману щодо результатів своїх аналізів. ДОКУМЕНТИ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна