Представники штабу Зеленського не прийшли на теледебати команд кандидатів. ВІДЕО

 

Всупереч обіцянці, представники штабу Зеленського не прийшли на дебати команд кандидатів у президенти, які мали відбутися на каналі “Еспресо ТВ” ввечері 12 квітня.

Про це розповів головний редактор “Новинарні” Дмитро Лиховій, запрошений на дебати в ролі експерта.

За його словами, ведучий дебатів Єгор Чечеринда пояснив, що станом на вечір 11 квітня участь у дебатах він команди Зеленського підтверджував Руслан Стефанчук, відповідальний за ідеологічні аспекти у Зе-штабі. Увечері в четвер їхня сторона повідомила каналу про заміну Стефанчука на “молодого активіста” Святослава Юраша. Однак за 40 хвилин до ефіру стало відомо, що Юраш також не прийде. При цьому іншого спікера штаб Зеленського не запропонував.

Ведучий констатував, що команда Зеленського таким чином поламала сценарій програми, підготовлений для прайм-тайму вечора п’ятниці.

“Я особисто дзвонив у команду Зе, і там вибачалися, пояснили, що у них такі непереборні обставини і що вони прийдуть наступним разом”, – сказав Чечеринда.

Відтак від імені Зе-команди “дебатував” ведучий Чечеринда, а від команди Порошенка – заступник міністра у справах тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак.

Голосування 23 тисяч глядачів “Еспресо” і користувачів сайту каналу на підтримку кандидатів закінчилося на користь Петра Порошенка (64% проти 36%).

Читайте також:
Замість дебатів на НСК 14 квітня відбудеться зустріч Порошенка з пресою і “друзями”

Як інформувала “Новинарня“, обмін викликами між Порошенком і Зеленським, кандидатами у президенти, які пройшли у другий тур виборів голови держави в Україні, триває вже другий тиждень.
3 квітня Володимир Зеленський запропонував Порошенкові провести дебати на стадіоні “Олімпійський” у Києві – “перед народом”, пройти медобстеження на визнати його кандидатом у президенти, і не називати “малоросом” та “маріонеткою” з поваги до “третини виборців України”. Він дав Порошенку 24 години на відповідь.
Петро Порошенко у ніч на 4 квітня відповів, що готовий дебатувати на стадіоні, аби лише це були дебати (“тадіон так стадіон”). Він назвав Зеленського “кандидатом” та “Володимиром Олександровичем”.

Представник штабу Порошенка Олег Медведєв заявив, що президент 5 квітня о 9:00 чекатиме на Зеленського в медпункті стадіону “Олімпійський” в Києві для здачі всіх аналізів.
У Зеленського натомість запросили Порошенка здати аналізи в “незалежній лабораторії” і заявили, що умовою участі в дебатах є вибачення Порошенка. Також Зеленський у черговому зверненні висунув умову, аби модератором дебатів була Юлія Тимошенко.
Надалі Порошенко у ніч на 5 квітня оприлюднив відеозвернення, ще раз закликавши Зеленського на дебати (“будьте мужиком”, “не шукайте причин і не ставте умов”).
Уранці 5 квітня Зеленський здав лише кров на аналізи у лабораторії свого бізнес-партнера Андрія Пальчевського, що не дозволяє виявляти вживання наркотиків.
Того ж ранку Порошенко здав комплексні аналізи на НСК “Олімпійський”. Вони не виявили в нього ознак вживання алкоголю.
10 квітня Порошенко пройшов тестування у спеціалістів Добровільної антидопінгової асоціації (VADA), яких привіз у Київ боксер Володимир Кличко. Зеленський – знову відмовився від перевірки.

Надалі Зеленський заявив, що чекає Порошенка на “Олімпійському” ввечері 19 квітня. Порошенко натомість покликав конкурента на перші дебати на стадіон 14 квітня, а на вечір 19-го – в студію Суспільного ТБ, як передбачає закон і постанова ЦВК.
Сторона президента наполягає на тому, що дебатів має бути більше, аби виборці мали змогу обміркувати програми й особи кандидатів.

Увечері 12 квітня Порошенко несподівано прийшов у прямий ефір програми “Право на владу” каналу “1+1”, який вів проти нього жорстку контрагітацію і підтримував Зеленського. Він ще раз викликав опонента на дебати. Між кандидатами відбулася різка розмова по телефону в прямому ефірі, Зеленський постійно перебивав Порошенка і кинув трубку. 

Володимир Зеленський протягом виборчої кампанії переважно уникає прямого спілкування з незалежними ЗМІ, ведучи віртуальну кампанію у зневажливому стилі.

Тема медичних аналізів на виборах постала через те, прибічники Зеленського виставляють Порошенка як “алкоголіка”, тоді як агітатори Порошенка заявляють про ознаки наркотичної залежності шоумена.

5 квітня український боксер Володимир Кличко запропонував кандидатам у президенти України Володимиру Зеленському та Петру Порошенку здати аналізи в авторитетній міжнародній організації The Voluntary Anti-Doping Association.

Президент Петро Порошенко заявив, що готовий пройти повторні “допінг-проби” в антидопінговому агентстві. Тоді як, на його думку, аналізи, які здав кандидат у президенти Володимир Зеленський, “викликають лише сумніви”.

Читайте також:
Аласанія передав Порошенку меседж від команди Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна