“Не повторимо помилок столітньої давнини”. Герой України Гордійчук закликав не допустити реваншу проросійських сил

 

Вибори-2019 будуть надважкими для України, адже проросійські сили прагнуть взяти реванш.

Таку думку висловив Герой України, начальник військового ліцею імені Богуна Ігор Гордійчук на відкритті меморіального барельєфу Симону Петлюрі.

“Символічно, що саме в цьому році ми відкриваємо меморіальну дошку Симону Петлюрі. Бо це рік надважких виборів, де проросійські сили спробують взяти реванш. І важливо, щоб у цей переломний рік ми зберегли свій власний курс – на вступ до НАТО та Європейський Союз.
Я сподіваюсь, що ми не повторимо помилок столітньої давнини і не дамо внутрішнім суперечкам вплинути на курс розвитку України“, – наголосив генерал-майор.

За його словами, “ще 5-10 років тому було важко уявити, що нам вдасться потихеньку переламати ситуацію на нашу, українську, і почати відновлювати свою ідентичність, свою історію, мову, культуру”.

“Ми повинні завжди пам’ятати, що все це – завдячуючи, в першу чергу, Небесній сотні, яка зупинила злочинний режим Януковича”, – підкреслив Гордійчук.

“Я сподіваюся, ми всі зробимо висновки. Ми обов’язково відновимо все, що втратили (і втрачали протягом багатьох років)”, – переконаний генерал.

Він висловив сподівання, що “гірше, ніж було в 2014 році, вже не буде”. І закликав український народ “не тільки залишатися волелюбним і працьовитим, а й проявити мудрість”, не допустивши до влади популістів.

Як повідомляла “Новинарня“, 21 січня в Києві урочисто відкрили меморіальний барельєф Симону Петлюрі.

Пам’ятну дошку, виготовлену скульптором Василем Маркушем, встановлено на будинку під номером 2/4, що на розі бульвару Шевченка і вулиці, яка носить ім’я Петлюри. Саме тут у січні 1918 року тривали бої підрозділів Армії УНР з більшовиками.

Читайте також:
Начальник ліцею Богуна генерал Ігор Гордійчук:
Про війну з Росією замислився після приходу до влади Путіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна