Європарламент назвав “вибори” Путіна “фарсом” і закликав не визнавати їх легітимними

Європейський парламент у прийнятій 25 квітня резолюції засудив “перевибори” Володимира Путіна і закликав країни-члени ЄС та міжнародне співтовариство не визнавати їх легітимними, оскільки вони проводилися і на тимчасово окупованих територіях України, а на території Росії не були ані вільними, ані чесними. 

Про це заявила пресслужба Європарламенту.

У документі, який підтримали 493 людини, депутати назвали “фарсом” російські вибори. Європарламентарі наголосили, що єдиною метою цієї імітації процесу волевиявлення було легітимізувати подальшу владу Володимира Путіна, внутрішні репресії і війну проти України.

Окремо в документі висловили жаль через те, що прем’єр країни-члена ЄС Угорщини Віктор Орбан вирішив привітати Путіна з перемогою.

В резолюції також закликали обмежити відносини з Путіним питаннями, необхідними для регіонального миру, а також для гуманітарних та правозахисних цілей. Йдеться про обміни полоненими, повернення депортованих дітей в Україну або звільнення політичних в’язнів.

“Члени Європарламенту закликають ЄС і країни-члени продовжувати активно підтримувати незалежні організації російського громадянського суспільства, незалежні медіа й правозахисників та активно взаємодіяти з російською демократичною опозицією і пропонувати їй підтримку”, – зазначають у комюніке.

Резолюції Європарламенту висловлюють його позицію з певного питання і не мають зобов’язуючої сили.

Читайте також:
Вибори Путіна: в РФ заявили про “рекордну явку”, на окупованих територіях “голосували” й без паспортів, але є закордонні привітання з “перемогою”. ХТО ВІТАВ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна