На Луганщині від кулі снайпера загинув черкащанин Антон Моспан

оновлено

Стало відоме ім’я бійця ЗСУ, полеглого в понеділок, 15 жовтня.
Поблизу селище Кримське Новоайдарського району Луганської області від поранення у голову кулею снайпера загинув військовослужбовець 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади старший сержант Антон Моспан.

Трагедія трапилася під час пересування на опорному пункті в ході вогневого зіткнення, повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

“На Луганському напрямку противник вів вогонь по наших позиціях переважно зі стрілецької зброї. Об’єднані сили вживали адекватні заходи для припинення вогню противника. В ході вогневого зіткнення один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув”, – розповів на брифінгу речник ООС.

Антон Моспан народився 24 грудня 1991 року в Черкаському районі. Закінчив Черкаський професійний автодорожній лицей. На військову службу був призваний у 2015 році.

Прощання із воїном відбудеться у п’ятницю, 19 жовтня, в Черкасах.

ОНОВЛЕНО. Про товариша по службі написав колишній військовий-строковик із Черкас Дмитро Бур’ян.

“Трохи скупі слова від преси доповню особистими спогадами. Він сильно вирізнявся серед натовпу призовників на строкову службу в обласному комісаріаті. Внутрішня гідність і спокій, гарна статура впадала в очі. Вічно усміхнений. Цей хлопець знав собі ціну. Рингтон на телефоні “Океан Ельзи”. Чув, що займався боксом.
Протягом тижня в листопаді 2015-го ми чекали розподілу по навчальних центрах ЗСУ. Разом потрапили в “Десну”, віталися кивком голови у їдальні. Місяць назад випадкового побачилися у холі залізничного вокзалу нашого міста…
Він, що давно хотів бути військовим, зараз на контракті в 10-й штурмовій, майже рік відбув на передку. Був у хорошій формі, на плечі якісно зроблене тату вовка. Знову з усмішкою, дивився з висоти і повз мене. Так і запам’ятався”, – пише Дмитро у соцмережі.

“Виникають запитання в голові, чому гинуть найкращі? Не маючи ще ні сім’ї, ні своїх дітей. Минулий місяць пройшов без втрат на Луганському напрямку. Чому він? Світлий, позитивний, спортивний і непитущий. Чому саме він? Душа болить і серце. В який час ми живемо…” – пише Бур’ян.

За даними “Новинарні“, Антон Моспан – сьома бойова втрата Збройних сил України в жовтні.

2 жовтня від кулі снайпера під Кримським на Луганщині загинув Олексій Влодарський із 24-го батальйону “Айдар” 53-ї бригади ЗСУ.

9 жовтня поліг Юрій Фешко із 72 омбр поліг унаслідок обстрілу на Світлодарській дузі.

10 жовтня внаслідок бойових загинули загалом чотири українські військові: два –внаслідок підриву (Роман Магас і Сергій Дронов із 128 огшбр у Волноваському районі), ще два – внаслідок обстрілів: 19-річна солдат 92 омбр Олеся Бакланова – на шахті “Бутівка” та Павло Стоянський із 14 омбр, під хутором Вільний.

Крім того, у столичному госпіталі помер боєць АТО Юліан Циганко зі Львова, важко поранений ще 2015 року.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.