У столичному госпіталі помер важкопоранений боєць АТО Юліан Циганко

 

У київському військовому госпіталі у вівторок, 16 жовтня, помер важкопоранений боєць АТО, військовослужбовець 24-ї окремої механізованої бригади  Юліан Циганко. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Юліан Циганко народився 12 вересня 1975 року у Львові. До війни працював на залізниці, ремонтував залізничні колії, працював в деревообробному цеху, опанував фах сантехніка.

Із перших днів війни став на захист східних кордонів Батьківщини. У травні 2014 року пішов добровольцем у 3-й БТО “Воля”, воював біля Луганська. Брау участь у звільненні міста Щастя.

На початку червня 2015-го Циганко демобілізувався, проте в середині серпня вдруге пішов на фронт — у 24-ту окрему механізовану бригаду імені короля Данила. Пройшов бої за Бахмутку (Кримське, Трьохізбенка).

17 листопада 2015 року під час виконання бойового завдання був важкопоранений — отримав поранення у руку та живіт. Ворожа куля вразила печінку та кишківник воїна. Лікарі провели понад чотири десятки операцій.

У вересні Юліан Циганко повернувся із лікування у Відні, яке оплачували волонтери. Операції значного результату не принесли, чоловік відразу потрапив до палати в госпіталі. 4 жовтня пораненого воїна перевели до реанімації, де він перебував у стані коми.

Як повідомили у Львівському центрі надання допомоги учасникам бойових дій, військового поховають у рідному місті.

Читайте також:
Подзвін 333 дні на рік. МОУ започатковує церемоніал вшанування полеглих воїнів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна