Юрій Фешко із 72-ї бригади загинув унаслідок ворожого обстрілу на Світлодарці

 

Стало відомо українського військового, який загинув унаслідок бойових дій у вівторок, 9 жовтня. На Світлодарській дузі внаслідок обстрілу поліг старший солдат Юрій Фешко із 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.
Про це в середу повідомила прес-служба 72 омбр.

Раніше речниця прес-центру ООС Вікторія Данильчук розповіла на брифінгу про події на Дузі: “На Світлодарському напрямку російські окупаційні війська протягом минулої доби обстріляли позиції Об’єднаних сил поблизу Луганського та Новолуганського з мінометів 120-го та 82-го калібру, гранатометів та великокаліберних кулеметів. В районі населеного пункту Травневе противник застосував гранатомети та великокаліберні кулемети. В ході бойових дій загинув один військовослужбовець Збройних сил України. Об’єднані сили вживали активних заходів для утримання контролю над ситуацією на цьому напрямку”.

Фешко Юрій Юрійович народився 1 травня 1994 року на Дніпропетровщині.

Його посада була – командир бойової машини, командир відділення 7-ї роти 3-го механізованого батальйону 72 омбр імені Чорних запорожців.

У бригаду хлопець прийшов ще в грудні 2016-го, після строкової служби. У попередній ротації воював у районі Авдіївки.

Залишились батьки, брат та наречена.

“Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким з приводу непоправної втрати близької та дорогої нам всім людини. Вічна та світла пам’ять герою України, який віддав за неї найдорожче – своє життя”, – ідеться в дописі бригади Чорних запорожців у “Фейсбуці”.

Юрій Фешко став другою бойовою втратою ОС унаслідок бойових дій у жовтні. Раніше, 2 жовтня, від кулі снайпера під Кримським на Луганщині 53-ї бригади ЗСУ.
Крім того, два військовослужбовці підірвалися на ворожій міні 10 жовтня.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна