Чорна доба 10 жовтня на фронті: 4 воїни загинули, 3 – поранені

оновлено

Минулої доби, 10 жовтня, ситуація в районі проведення ООС була напруженою, проте цілком контрольованою Об’єднаними силами. Російські окупанти 28 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ. При цьому ворог 12 разів застосовував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.
Як повідомив прес-центр операції в ранковому зведенні, полягли загалом четверо українських воїнів.

Зокрема, внаслідок обстрілів двоє військовослужбовців загинули та троє зазнали поранень.

Ще двоє військових отримали смертельні поранення внаслідок підриву на мінно-вибуховому пристрої.

Як інформувала “Новинарня“, загиблі – Роман Магас із Львівщини та Сергій Дронов з Черкащини.

ОНОВЛЕНО. Речниця прес-центру ООС Вікторія Данильчук не назвала місце фатального підриву. Водночас вона уточнила, що внаслідок обстрілу загинули українські військові на підступах до Авдіївки (“в ході вогневого зіткнення”) та в районі нещодавно звільненого хутору Вільний, що на околицях населеного пункту Золоте-4 га Луганщині.

“Так, вчора в цьому районі окупаційні війська відкривали вогонь по наших позиціях з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Ворог також застосував тут протитанкові керовані ракети”, – розповіла речниця.

Як розповів на брифінгу речник МОУ, військовослужбовці Збройних сил України по всьому фронту 17 разів відкривали вогонь у відповідь з метою придушення вогневої активності противника.

За даними ранкового зведення, російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій ОС у районі населених пунктів Кримське, Новотошківське, Золоте, Степне, Троїцьке, Новолуганське, Травневе, Зайцеве, Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Старогнатівка, Павлопіль, Гнутове, Лебединське та Широкине.

“Позиції Об’єднаних сил у районі Кримського, Новотошківського, Травневого, Новолуганського та Красногорівки окупанти обстрілювали з мінометів калібру 120 мм. Вогневого впливу з мінометів 82-го калібру зазнали опорні пункти наших військ поблизу Кримського, Новотошківського, Новолуганського, Авдіївки, Красногорівки, Гнутового та Лебединського. Захисники Золотого та Гнутового були обстріляні протитанковими ракетами, а оборонці Кримського та Травневого – з озброєння бойових машин піхоти. Крім того, по позиціях підрозділу Об’єднаних сил поблизу Новотошківського вівся вогонь із зенітної установки ЗУ-23-2. Опорний пункт у районі Гнутового обстрілював ворожий снайпер”, – ідеться у зведенні.

За даними розвідки, протягом доби шістьох окупантів знищено та десятьох – поранено.

Від початку доби 11 жовтня, станом на 7:00, ворог тричі обстріляв позиції Об’єднаних сил на Маріупольському напрямку – в районі населених пунктів Гнутове та Широкине – з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Важке озброєння не застосовувалося. Втрат серед наших захисників з початку четверга немає.

Читайте також:
Юрій Фешко із 72-ї бригади загинув унаслідок ворожого обстрілу на Світлодарці

Просунулися на 1,2 км: ССО ЗСУ зачистили село на Донеччині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна