Просунулися на 1,2 км: ССО ЗСУ зачистили село на Донеччині

 

Об’єднані сили провели зачистку села у Волноваському районі Донецької області, розташованого в “сірій” зоні.
Про це 10 жовтня повідомив прес-центр ООС. Назва населеного пункту при цьому не називається.

За даними “Новинарні“, йдеться про село Вікторівка, що на південний схід від Новотроїцького та окупованого Докучаєвська.
Деякі джерела помилково заявляли про його “звільнення” ще наприкінці 2017 року.

“Село, в якому до війни мешкало 80 осіб, упродовж чотирьох років війни залишалось порожнім. Мирні мешканці залишили його, адже окупанти, попри Мінські угоди, заходили в село, грабували хати та тримали людей в страху.
Після того, як населений пункт спорожнів, бойовики ховалися в кинутих будинках і звідти обстрілювали позиції української армії. Щоб унеможливити небажані провокації, спецпризначенці Об’єднаних сил провели спецоперацію із зачистки «сірої» зони”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що в результатів такої операції підрозділу ССО українські війська просунулися на 1200 метрів вперед, розмінували підходи з боку ЗСУ, виставили секрети та заслони.

Сліди перебування окупаційних військ – російські армійські консерви, сухі пайки, частини обмундирування ЗС РФ – зафіксувала камера військових кореспондентів:

Зазначається, що село – від вогневим контролем бойовиків, воно “залишається небезпечним місцем”, розташованим на достатньо великій відстані від крайніх позицій ЗСУ.

Село заміноване ворогом протипіхотними мінами, і розміновувати доведеться ще довго.

Читайте також:
“Хутір Вільний тепер вільний!” ЗСУ зайняли околиці Золотого-5 на Луганщині

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна