“Її називали Леська”. 19-річна солдат ЗСУ Бакланова загинула на шахті “Бутівка”

 

Стало відоме прізвище однієї з жертв обстрілів на передовій за середу, 10 жовтня. Жінка-військовослужбовець 92-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Олеся Бакланова загинула в районі шахти “Бутівка” біля Донецька під час чергування на бойовому посту.

19-річна Олеся – уродженка Луганської області, Бакланова, 1999 року народження. Звання – солдат.

Як повідомив на ФБ-сторінці “Чугуїв info” депутат Чугуївської міської ради Роман Лихачов, Бакланова перебувала на бойовому посту, коли отримала смертельне поранення. Трагедія сталася за 300 метрів від позицій противника.

За деякими повідомленнями, стріляв ворожий снайпер.

Водночас бойовий побратим Олесі В’ячеслав розповів Kharkiv Today таке: “Була тиша, нічого не віщувало біди. Ми раз на кілька хвилин переглядаємо позиції з бійниці. Було вже майже вісім годин [вечора], і вона вилізла в бійничку, подивилася в прилад нічного бачення. За словами мого зама, який був її напарником, коли він зайшов подивитися, де вона, то побачив, що Леся лежить. Спочатку подумав, що, може, свідомість втратила, але потім виявилося, що ні. Я не думаю, що це був снайпер. Я бачив фото… Снайпер навряд чи стріляє чергою”.

За словами В’ячеслава, контракт із 92-ю бригадою Олеся підписала, щойно досягла повноліття. Воювала в Мар’їнці.

“Вона була в піхоті. Солдат. Леся була дуже бойовою дівчинкою. Коли вона прийшла на контракт, їй було всього 18 років. Якщо я не помиляюся, день народження в неї 11 січня 1999 року. Їй, коли сказали, може ти будеш з дівчатками в тилу на зв’язку сидіти або ще щось, вона відповіла: “Ні, ні, я хочу воювати”, – каже В’ячеслав, який служив із загиблою в одному батальйоні 92 омбр.

“Ну вона, якщо чесно, більше на пацана була схожа. Вона була коротко стрижена, як і ми, одягнена по-військовому.

Всі називали її “Леська”,

– каже побратим.

У день загибелі вона підписала рапорт про те, щоб поїхати у виш скласти сесію.

Як повідомляла “Новинарня“, 10 жовтня внаслідок бойових загинули загалом чотири українські військові: два – від ворожих обстрілів, два – внаслідок підриву (Роман Магас і Сергій Дронов із 128 огшбр у Волноваському районі).

Напередодні поліг ще один військовий – Юрій Фешко із 72 омбр поліг унаслідок обстрілу на Світлодарській дузі.

Раніше, 2 жовтня, від кулі снайпера під Кримським на Луганщині загинув Олексій Влодарський із 24-го батальйону “Айдар” 53-ї бригади ЗСУ.

Таким чином, бойові втрати ЗСУ в жовтні вже становлять шість осіб.

Читайте також:
Накрив собою доньку: лікарі борються за життя пораненого військового ЗСУ.
ВІДЕО

Бойовики “ЛНР” обстріляли українських медиків.
Загинула медсестра Сабіна Галицька з 10 огшбр

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна