Бойовики “ЛНР” обстріляли українських медиків. Загинула медсестра Сабіна Галицька з 10 огшбр

Сабіна Галицька

оновлено (уточнена дата події і число загиблих у лютому)

На передовій у зоні АТО загинула 23-річна санінструктор 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗС України Сабіна Галицька з Житомирщини.

Як передає “Новинарня“, про це в середу, 21 лютого, повідомила офіційна ФБ-сторінка підрозділу.

“Російські окупаційні війська на Донбасі не лише продовжують порушувати Мінські домовленості, але й перейшли будь-яку зрозумілу людському розумові межу у своїх звірячих вчинках… Під час надання цивільному населенню медичної допомоги були обстріляні наші медики. Загинула наша сестра – медик, військовослужбовець і людина з великим серцем – Сабіна. Ще одного військовослужбовця поранено”, – сказано в повідомленні 10-ї бригади “едельвейсів”.

Як повідомили “Новинарні” в 10 огшбр, подія відбулася вчора, 20 лютого, у районі відповідальності бригади біля селище Кримське, район міста Попасна Луганської області.

У наших військових влучив ворожий снаряд, уточнили в фонді “Повернись живим”.

Сабіна Станіславівна Галицька народилася 20 вересня 1994 року і жила в селі Бастова Рудня, Ємільчинський район Житомирської області.

Закінчила Новоград-Волинський медичний коледж (2010-2014, освіта середня спеціальна, фельдшер).
Після коледжу – з січня 2015 року – працювала в Барашівській дільничій лікарні (с. Бараші Ємільчинського району, акушер), що входила до складу ЦРЛ смт Ємільчине.

На військовій службі за контрактом — із квітня 2016 року, проходила підготовку в 169-му навчальному центрі “Десна”.

Служила у військовій частині А4267 (10 огшбр). Посада – старша медична сестра приймально-сортувального відділення медичної роти.

Залишились батьки і брат, який нещодавно також вступив на військову службу до ЗСУ.

 

“Дівчина була напрочуд відкритою людиною і справжнім патріотом України. У бригаді її називали сонечком: любили та поважали за стійкість і людяність”, – зазначають волонтери.

“Ми обіцяємо, що путінські покидьки заплатять за це максимальну ціну. Вбивати жінок та мирних мешканців – це все, на що здатні кляті російські окупанти”, – наголошують у 10 огшбр (пункт постійної дислокації – Коломия).

За підрахунками “Новинарні“, з початку лютого це п’ята бойова втрата Збройних сил України (попередні – Олександр Рибальченко “Пломба”, Дмитро Сисков, Олександр Гречук, Валерій Єгоров).

За офіційними даними, в попередні два дні (1920 лютого) в зоні АТО внаслідок бойових дій двоє військових загинули, 11 зазнали поранень і бойових травмувань.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна