Загиблий на Луганщині боєць Дмитро Сисков із 16 омпб брав участь у “блокаді Донбасу”. ФОТО

Дмитро Сисков

Стало відоме ім’я українського військового, який загинув вранці 12 лютого внаслідок обстрілу на Луганському напрямку.
Як передає “Новинарня“, загиблий – молодший сержант Сисков Дмитро Вадимович, позивний “Провідник”, військовослужбовець 16-го окремого мотопіхотного батальйону “Полтава” 58 омпбр.

Особу полеглого назвав Чернігівський обласний військкомат.

“Він завжди був усміхненим, веселим, енергійним… “Проводник” залишиться саме таким в нашій пам’яті. Вічна пам’ять…” – зазначено на ФБ-сторінці 16 омпб.

Дмитрові Сискову було 37 років. Народився 18 червня 1980 року в місті Чернігів.

“Дмитро у 1997 році закінчив загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №2 м. Чернігова, з 1998-го по 2000 рік проходив строкову військову службу в МНС.
З 25.05.2015 по 19.09.2016 проходив військову службу за контрактом у Збройних силах України (це не зовсім підтверджується ФБ Сискова – “Н”) на посаді водія. Звільнений в запас у зв’язку із скороченням штатів.
Працював в ТОВ «Нормаль-Україна» майстром будівельних та монтажних робіт.
З жовтня 2016 року пішов боронити незалежність та суверенітет Україні, підписавши [вдруге] контракт”, – ідеться в повідомленні ОВК.

Дмитро Сисков досить активно вів сторінку у “Фейсбуці“, з якої також дізнаємося, що він навчався в Остерському будівельному технікумі.

Фото з ФБ Дмитра Сискова

У 2015-2016 роках чернігівець воював у лавах Національної гвардії України.

22 липня 2015 року був нагороджений відомчою заохочувальною відзнакою НГУ – нагрудним знаком “За доблесну службу”.

Дмитро Сисков серед учасників блокади залізниці під Бахмутом, лютий 2017. Фото з ФБ

Сисков перебував у лавах батальйону “Донбас“, а на початку 2017 року брав участь в акціях “блокади торгівлі з окупантами”, які під Бахмутом на Донеччині влаштовували ветерани “Донбасу” на чолі з Семеном Семенченком, поширював у соцмережі дописи “Штабу блокади торгівлі на крові”.
Як інформувала “Новинарня“, тоді до них приєднувалися діючі військовослужбовці 16 опмб.

ОНОВЛЕНО. Як з’ясували волонтери “Книги пам’яті”, спершу Дмитро служив у батальйону територіальної оборони “Чернігів”, потім перейшов у батальйон “Донбас” Нацгвардії.
Після демобілізації підписав контракт на службу в 16-му окремому мотопіхотному батальйоні “Полтава” 58 омпб, де служать багато колишніх “донбасівців”.

Особливою прикметою був зріст Сискова – 210 см.

Загинув він між населеними пунктами Кримське і Жолобок на Луганщині (за словами побратима, чи від осколку, чи від кулі снайпера).

Дмитро Сисков – за офіційними даними, друга бойова втрата сил АТО з початку лютого (після Олександра Рибальченка з Луганщини, який загинув 1 лютого).

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна