Штаб АТО підтвердив бойову втрату 1 лютого. Розвідник Рибальченко підірвався на розтяжці

 

1 лютого в зоні АТО внаслідок підриву загинув військовий ЗСУ.
Як передає “Новинарня“, про це повідомив речник штабу АТО Василь Лабай у ранковому зведенні 3 лютого.

“За уточненою інформацією, 1 лютого внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої, на жаль, загинув військовослужбовець Збройних сил України. Висловлюємо співчуття рідним і близьким захисника, який віддав життя за мирне майбутнє України”, – сказав підполковник Лабай.

Раніше з соцмереж стало відомо ім’я загиблого – Олександр Рибальченко, позивний “Пломба”, 23 роки (11.01.1994 р.н.), розвідник, командир відділення 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

Олександр Миколайович загинув під Маріуполем під час виконання бойового завдання через підрив на “розтяжці”, передає ТСН.

ОНОВЛЕНО 05.02.
Боєць здійснював додаткову розвідку місцевості та підірвався на потужному вибуховому пристрої, який встановили терористи. Від отриманих важких травм сержант загинув миттєво, повідомила прес-служба 93-ї бригади.

Олександр воював за Україну з самого початку бойових дій на Сході – перебував на фронті з 2014 року. Спочатку був добровольцем батальйону МВС “Луганськ-1”, у а 2015 році підписав контракт із 93 омбр. Воював у Пісках, Трьохізбенці, у районі Бахмутської траси.

“Побратими говорять про «Пломбу» як про надзвичайно відчайдушного та хороброго бійця з загостреним почуттям справедливості. Ще коли боєць чергував на блокпосту, мав за звичку знімати пломби з автомобілів з опечатаними дверима для перевірки вантажу. За свою небайдужість отримав позивний «Пломба».

У грудні 2017 року Указом Президента України Олександр Рибальченко був нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни».

Дівчина Олександра – Олена Дмитренко – служила з ним в одному підрозділі. Нещодавно вона пішла у декретну відпустку і нині перебуває на п’ятому місяці вагітності. На жаль, дитина ніколи не побачить тата…” – ідеться в повідомленні 93 омбр.

Хлопця поховали у неділю, 4 лютого, в рідному селі Коржове Сватівського району Луганської області.

Сашка виховувала бабуся разом із його чотирма братами і сестрами.

Співчуття рідним і близьким полеглого земляка висловив голова Луганської ОДА Юрій Гарбуз.

Читайте також:
Міноборони: бойових втрат за добу (1 лютого) не було

14 загиблих воїнів січня. ФОТО, ІСТОРІЇ ЖИТТЯ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна