Міноборони: бойових втрат за добу не було

 

Міністерство оборони підтвердило інформацію штабу АТО про те, що за минулу добу, 1 лютого, бойовики чотири рази обстріляли позиції Збройних сил України.

“Позиції біля Луганського та Троїцького (Луганська область) за минулу добу чотири рази зазнали обстрілів з мінометів калібру 120-мм. Загалом у бік українських військових ворог випустив 56 мін цього калібру”, – розповів на брифінгу речник Міноборони з питань АТО полковник Дмитро Гуцуляк.

При цьому на Донецькому напрямку ворог дотримувався режиму тиші.

Про бойові втрати сил АТО Міноборони і штаб операції не повідомляють.

“Унаслідок ворожих обстрілів ніхто із українських військовослужбовців не постраждав”, – ішлося в ранковому зведенні штабу АТО.

Раніше деякі ЗМІ й користувачі соцмереж повідомили про смерть на Світлодарській дузі нібито внаслідок обстрілу бійця 46-го батальйону “Донбас-Україна” Ярослава Козака, позивний “Баррка” (мешканець Чернівецької області, колишній депутат Сторожинецької міськради).
Однак командир батальйону В’ячеслав Власенко в коментарі “Новинарні” зазначив, що причиною смерті Козака був суїцид.
Це підтверджують і колеги покійного по підрозділу, розповідаючи про важкий психологічний стан старшого сержанта Козака останнім часом.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна