У тюремному відомстві РФ цинічно порахували, скільки витрачають на голодування Сенцова

 

Федеральна служба виконання покарань Росії (ФСИН РФ) оприлюднила результати підрахунків, скільки витрачають у колонії в Лабитнангі на лікарське забезпечення та медичний супровід українця Олега Сенцова, який голодує вже майже три місяці.
Відповідні дані оприлюднені на сайті відомства 11 серпня.

Зазначається, що відколи Сенцов оголосив голодування, на його забезпечення ліками з держбюджету РФ витратили понад 95 тисяч рублів (приблизно 1400 доларів США)
За цей же час незаконно засудженому українському режисерові надали 202 медичні послуги на 45 тисяч рублів (приблизно 665 доларів).

“Таким чином, на медичне забезпечення Олега Сенцова витрачається 1100 рублів на добу (16 доларів)”, – заявили у ФСІН, додавши, що “лікарські препарати для підтримки основних функцій і систем організму наявні в медичній частині установи в достатній кількості та асортименті”.

У пенітенціарному відомстві РФ нагадали, що засуджений Сенцов добровільно відмовився від прийому їжі 14 травня 2018 року. Він був переведений у палату медичної частини, де перебуває під спостереженням, і з 24 травня йому призначена підтримуюча терапія.

“8 червня 2018 року засудженому проведено спільний консиліум лікарів фахівців і клініко-лабораторне обстеження. Від Сенцова О. Г. отримана письмова згода на прийом поживної лікувальної суміші, на щоденний прийом препаратів, що поліпшують харчування серцево-судинної і нервової систем, які він приймає регулярно до теперішнього часу”, – сказано в повідомленні ФСІН.

“Таким чином, на сьогоднішній день дефіциту маси тіла і погіршення стану здоров’я не спостерігається”, – заявили у відомстві.

Читайте також:
Євросоюз закликав Москву надати Сенцову кваліфіковане лікування

Олег Сенцов: “Кінець близький, і це не про звільнення”

Як інформувала “Новинарня“, українського режисера Олега Сенцова затримали в окупованому РФ Криму 10 травня 2014 року. Російські силовики звинуватили його в підготовці терактів, засудивши до 20 років позбавлення волі.

14 травня 2018 року в колонії ВК-8 “Білий ведвідь” у місті Лабитнангі Ямало-Ненецького округу РФ Сенцов оголосив голодування, вимагаючи звільнити всіх українських політв’язнів Кремля. Він заявив, що йтиме до кінця.

У червні російська влада двічі не пустила на побачення з Сенцовим українську уповноважену з прав людини Людмилу Денисову.

Тривалий час його фото чи відео не поширювали ні адвокати, ні офіційні особи РФ. Були припущення щодо його примусового годування, поганого стану здоров’я чи навіть смерті.

12-13 липня в інтернеті з’явилися перші за два з половиною роки кадри відео, на яких можна побачити українця Олега Сенцова в російській тюрмі.

19 липня адвокат розповів, що після другої кризи фізичного стану Олег почав приймати дві ложки поживної суміші на день.

Також стало відомо, що мати Сенцова подала президенту РФ прохання про помилування сина.

Раніше генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд подав офіційне прохання до президента Росії Володимира Путіна помилувати Сенцова, але Кремль відмовив.

Адвокат Сенцова розповідав, що в ув’язненого українського режисера погіршився стан здоров’я, та він відмовляється припиняти голодування.

9 серпня на запит української колеги омбудсман РФ оприлюднила фото Олега Сенцова в колонії (на 88-й день голодування).

Читайте також:
Сенцов: Якщо визволять лише одного мене – це буде провал

ЄСПЛ виніс ухвалу до Росії надати Сенцову меддопомогу,
а його просить припинити голодування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна