Сенцов: Якщо визволять лише одного мене – це буде провал

 

Двоюрідна сестра українського режисера Олега Сенцова, громадянка РФ Наталія Каплан 5 липня відвідала його в колонії в російському місті Лабитнангі.
Після відвідання Каплан заявила, що аналізи у Сенцова, який продовжує голодування вже 53-й день, не дуже хороші, але “нічого критичного немає”, передає “Громадське“.

За словами сестри, за час голодного протесту Сенцов втратив 15 кілограмів і зараз важить 75 кг – за зросту 190 сантиметрів. Каплан додала, що зупиняти голодування її брат не збирається.

“Він дуже вдячний, що так багато дій навколо його імені, що люди не опускають руки і продовжують боротися. Але разом із тим він дуже розчарований, що дуже мало уваги іншим політв’язням, та вважає, що якщо звільнять його одного, це буде повний провал”, – наголосила Наталія Каплан.

Сенцов просить омбудсмена  Людмилу Денисову, незалежних лікарів, дипломатичних представників і сімферопольського архієпископа УПЦ КП Климента відвідувати також і інших українських в’язнів, засуджених у Росії, додала сестра засудженого.

Новини від Наталії Каплан передав також журналіст Антон Наумлюк: “Ми проговорили дві години. Він був бадьорий, говорив, як завжди говорить Олег. Тримається добре. Але його стан змінюється дуже швидко: вчора було погано, сьогодні – вже нормально, але до вечора завжди стає гірше”.

За її словами, кардинальних змін в організмі Сенцова через голодування ще немає, але лікарі, які спостерігають кримчанина, постійно про це попереджають.

Для нього так само застосовують крапельницю з вітамінами, але без примусового годування, “яким також постійно погрожують”.

Читайте також:
У 2014 році Сенцова арештовувала прокурор-колабораціоніст Поклонська,
– матеріали суду

Бабченко готовий обміняти себе в РФ на Сенцова

Російський депутат допустив обмін Сенцова на росіян

Як повідомляла “Новинарня“, 14 травня незаконно засуджений в РФ нібито за тероризм Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування в колонії “Білий ведмідь” у м. Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ РФ) з вимогою звільнити всіх 64 українських політв’язнів, які перебувають у російських в’язницях.

29 травня адвокат Сенцова повідомив, що той отримує підтримувальну терапію від тюремників.

8 червня Сенцова відвозили в реанімацію. За словами сестри режисера Наталії Каплан, він перебуває в медчастині колонії і припиняти голодування не збирається.

Як повідомляв адвокат Дмитро Дінзе після відвідування свого підзахисного 21 червня, Олег Сенцов перебуває в окремій палаті в медчастині, і лікарі “роблять усе можливе для збереження життя” ув’язненого.

У Сенцова загострилися проблеми зі серцем і нирками.
За свідченням лікарів колонії, кризова ситуація зі здоров’ям Сенцова може настати найближчим часом.

28 червня до Сенцова в колонію не допустили українського омбудсмана Людмилу Денисову. Відтак вона заявила, що не вірить словам російської колеги Тетяни Москалькової про задовільний стан в’язня.
Денисова висловлювала припущення, що Сенцова, який голодує вже півтора місяці, годують примусово.

Читайте також:
Сенцов відповів на закиди про його “лікувальне голодування”

Готовий до смерті: Сенцов відмовляється від примусового годування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна