Бабченко готовий обміняти себе в РФ на Сенцова

 

Російський опозиційний журналіст Аркадій Бабченко, чиє вбивство, за даними СБУ, було замовлене спецслужбами РФ, запропонував обміняти себе на Олега Сенцова та інших українських і російських політв’язнів.
Про це Бабченко написав на своїй сторінці у “Фейсбуці”, звертаючись до “Товаришів чекістів”.

“Ви не знаєте, як мене дістати, і не знаєте, як звільнитися від Сенцова. Ну, давайте так – я готовий обміняти себе на Сенцова. Ви випускаєте, Олега, ще тих шістдесят осіб, за свободу яких він голодує, випускаєте всіх кримських татар, випускаєте всіх російських політв’язнів – Стомахіна, заарештованого за мій репост Третьякова, Корба, Дмитрієва, Калініченка, всіх-всіх-всіх – там же не багато вийде, чоловік триста, а я до вас їду під білі рученята”, – звернувся журналіст до прес-секретаря російського президента Дмитра Пєскова та омбудсмена РФ Тетяни Москалькової.

Бабченко підкреслив, що його намір серйозний і він готовий сісти у тюрму за життя Сенцова.

“Олег готовий померти за свободу інших, а я готовий сісти за його життя”, – заявив росіянин, який зараз живе в Києві.

Читайте також:
Російський депутат допустив обмін Сенцова на росіян

Як повідомляла “Новинарня“, 14 травня незаконно засуджений в РФ нібито за тероризм Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування в колонії “Білий ведмідь” у м. Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ РФ) з вимогою звільнити всіх 64 українських політв’язнів, які перебувають у російських в’язницях.

29 травня адвокат Сенцова повідомив, що той отримує підтримувальну терапію від тюремників.

8 червня Сенцова відвозили в реанімацію. За словами сестри режисера Наталії Каплан, він перебуває в медчастині колонії і припиняти голодування не збирається.

Як повідомляв адвокат Дмитро Дінзе після відвідування свого підзахисного 21 червня, Олег Сенцов перебуває в окремій палаті в медчастині, і лікарі “роблять усе можливе для збереження життя” ув’язненого.

У Сенцова загострилися проблеми зі серцем і нирками.
За свідченням лікарів колонії, кризова ситуація зі здоров’ям Сенцова може настати найближчим часом.

28 червня до Сенцова в колонію не допустили українського омбудсмана Людмилу Денисову. Відтак вона заявила, що не вірить словам російської колеги Тетяни Москалькової про задовільний стан в’язня.
Денисова висловлювала припущення, що Сенцова, який голодує вже півтора місяці, годують примусово.

Читайте також:
Сенцов відповів на закиди про його “лікувальне голодування”

Готовий до смерті: Сенцов відмовляється від примусового годування

У травні українські спецслужби запобігли замаху на вбивство російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка, який проживає у Києві, і провели 29 травня спецоперацію щодо інсценування його вбивства.
За даними СБУ, для організації вбивства Бабченка російські спецслужби завербували громадянина України, виконавчого директора українсько-німецького СП “Шмайсер” Бориса Германа, який отримав на це 40 тис. доларів. Організатор запропонував колишньому учаснику АТО Олексію Цимбалюку за 30 тис. доларів вбити журналіста і передав завдаток в розмірі 15 тис. доларів.
Правоохоронці затримали й арештували підозрюваного Германа, який повідомив про плани усунення понад 30 осіб на території України.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна