Сенцов відповів на закиди про його “лікувальне голодування”

 

Українець Олег Сенцов, який продовжує голодування в колонії в РФ, спростував слова уповноваженого з прав людини в Росії Тетяни Москалькової про його “лікувальне голодування” і набирання ваги.
Про це після зустрічі з Сенцовим 21 червня розповів його адвокат Дмитро Дінзе, інформує російська служба “Радіо Свобода”.

“Очевидно, Москалькову міг дезінформувати уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Анатолій Сак, який регулярно відвідує Сенцова”, – припустив адвокат.

За словами Дінзе, Сенцов розповів, що Сак фотографував його, проте відмовився передати фото уповноваженому з прав людини Верховної Ради України Людмилі Денисовій, коли її не пустили в колонію і вона просила надати відомості про здоров’я Сенцова.

“Щодня Сенцов п’є по 3,5 літра води, йому капають крапельницю з великою кількістю глюкози, амінокислот і поживних вітамінних речовин. Жодне голодування він не припиняв”, – розповів Дінзе.

Олег Сенцов перебуває в окремій палаті медчастини колонії. У нього загострилися проблеми з серцем і нирками.

За свідченням лікарів колонії, кризова ситуація зі здоров’ям режисера може настати найближчим часом, каже адвокат.

У відповідь на заяву Європейського суду з прав людини, який закликав режисера припинити голодування, Сенцов відповів відмовою і просив передати “великий привіт”, нагадавши, що його скарга, яку ЄСПЛ визначив як пріоритетну, лежить без руху вже кілька років.

Дмитро Дінзе намір побачити Сенцова завтра ще раз.

Читайте також:
У Сенцова проблеми з нирками та серцем, – Денісова

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна