У Сенцова проблеми з нирками та серцем, – Денісова

 

Адвокат незаконно ув’язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова зустрівся з ним у колонії. Про це у “Фейсбуці” пише Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова, яка говорила з адвокатом.

За словами адвоката, Олег знаходиться зараз у медичній частині. У нього проблеми із нирками та серцем.

Сенцов, як зазначає Денісова, п’є 3,5 літри води на день. Також йому ставлять щоденні крапельниці – це ще додаткові 2 літри.

На 26-й день голодування в режисера сталася криза і його відвезли до лікарні за межами колонії.

“Хотіли примусово нагодувати, але Олег відмовився. Лікарі не наполягали через можливий розголос і попросили забрати його назад до колонії разом із апаратом для примусового годування. Зі слів адвоката, в будь-який момент криза може повторитися…” – додає Денісова.

Як повідомляла “Новинарня“, 14 травня Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування в колонії “Білий ведмідь” у м. Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ РФ) з вимогою звільнити всіх 64 українських політв’язнів, які перебувають у російських в’язницях.

29 травня адвокат Сенцова повідомив, що той отримує підтримувальну терапію від ФСВП.

8 червня Сенцова відвозили в реанімацію. За словами сестри режисера Наталії Каплан, він перебуває в медчастині колонії і припиняти голодування не збирається.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна