У 2014 році Сенцова арештовувала прокурор-колабораціоніст Поклонська, – матеріали суду

 

Колишня самозвана “прокурор” окупованого Криму Наталія Поклонська брала участь в арешті Олега Сенцова окупаційною владою РФ.
Про це повідомив адвокат Сенцова Дмитро Дінзе.

Захисник режисера виклав у “Фейсбуці” фотокопії протоколу судового засідання Київського райсуду Сімферополя та довідки про результати оперативно-розшукових заходів від 11 травня, в яких зазначено, що головуючий суддя – Діденко Д. А., адвокат – Хрящикова Н. Н., а сторону обвинувачення представляє “прокурор Республіки Крим” Поклонська Н. В.

У матеріалах ОРЗ сказано, що “Сенцов — прихильник праворадикальних ідей, прибічник українського націоналістичного радикального руху «Правий сектор», активний учасник націоналістичного мітингу «Євромайдан» в Києві, в результаті якого скинули легітимну владу України”.

Крім звинувачень у підпалах (АЗС “Лукойл”, автомобіля “керівників Республіки Крим” та авто проросійський активістів) у 2014 році, як доказ вини Сенцова наводять публікації на його сторінках у соцмережах відеоролику “Звернення російських партизан Криму до народів півострова”. На ролику, зазначено в матеріалах слідства, людина в масці закликає вести партизанську війну проти російських окупантів.

У документі зазначено, що Сенцов може (!) зберігати компоненти для виготовлення вибухових пристроїв у себе вдома.

У тексті ОРЗ також називаються прізвища Геннадія Афанасьєва, Олексія Чирнія та Іллі Зуйкова, обвинувачуваних в теракті.

Нагадаємо, незаконно засуджений окупаційною владою в Криму до 20 років ув’язнення громадянин України Олег Сенцов у колонії в Лабитнангі (Ямало-Ненецький АО РФ) голодує 53-й день з вимогою звільнення всіх українських політв’язнів у Росії.

Як відомо, працівниця прокуратури України Наталія Поклонська навесні 2014 року була призначена окупаційною владою так званим “прокурором республіки Крим”. В інтернеті вона здобула прізвисько “Няш-Мяш” (завдяки своїм реплікам на прес-конференції).

Надалі саме Поклонська ініціювала кримінальне переслідування кримських татар і заборону у 2016 році діяльності Меджлісу.

На даний час прокуратура АР Крим розслідує проти Поклонської два кримінальні провадження: про державну зраду та заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

Восени 2016 року Поклонська була незаконно обрана від окупованого Криму депутатом Держдуми РФ від партії “Єдина Росія”.

У березні 2018 року Апеляційний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі спеціальне (заочне) розслідування щодо Наталії Поклонської.

Вона відома також як фанатка російської царської сім’ї, зокрема Поклонська виходила на акцію “Безсмертний полк” із портретом Миколи ІІ та робила заяви про те, що у дворі прокуратури Криму замироточив його імператора.

Читайте також:
“Вона божевільна”: нащадки Романових посварилися з Поклонською

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна