День народження Сенцова: перші кадри відео за 2,5 роки, прохання про помилування від матері

 

В інтернеті з’явилися перші за два з половиною роки кадри, на яких можна побачити українця Олега Сенцова в російській тюрмі.

Відео слідом за російськими “Ізвєстіями” опублікував у своєму сюжеті сайт “Крим. Реаліії“.

“Унікальні кадри – вперше за два роки можна побачити Олега Сенцова в ув’язненні. Ось так він виглядав приблизно місяць тому, у 18-й день голодування”, – коментує видання.

У сюжеті видно, як Сенцову телефонує Ксенія Собчак та її мати – член Ради Федерації РФ Людмила Нарусова.

Як відомо, попереднього разу Сенцов потрапляв у кадр ще на етапі до Якутії – у Челябінську в лютому 2016 року, коли з ним розмовляла російська правозахисниця.

Читайте також:
Голодуючий Сенцов у розмові з Собчак: Мене не цікавить обмін.
Іду до кінця

Водночас з’явилася інформація про те, що мати політв’язня – Людмила Сенцова, яка живе в окупованому РФ Криму – написала листа російському президентові Володимиру Путіну з проханням помилувати сина.

13 липня лист Сенцової опублікувала російська радіостанція “Ехо Москви”.

“Мені відомо про лист матері. Вона, дійсно, попросила помилувати Олега Сенцова, оскільки їй точно відомо, що сам Олег ніколи не звернеться з подібною заявою до влади Росії”, – повідомила адвокат Ольга Дінзе – дружина адвоката Сенцова Дмитра Дінзе – проектові “Радіо Свобода” “Крим. Реалії”.

У Кремлі заявляють, що звернення матері українського режисера Олега Сенцова про його помилування “безумовно” буде розглянуте, коли воно надійде в адміністрацію президента Росії.

Як заявив речник російського президента Дмитро Пєсков, звернення “не залишиться без уваги”.

Він додав, що не знає, чи вже надійшов документ вже в адміністрацію Путіна.

Цього дня, 13 липня, Олегу Сенцову виповнюється 42 роки. Понад чотири з них кінорежисер провів у російських в’язницях.

Українського режисера Олега Сенцова затримали в окупованому РФ Криму 10 травня 2014 року. Російські силовики звинуватили його в підготовці терактів, засудивши до 20 років позбавлення волі.
14 травня 2018 року в колонії “Білий ведвідь” у місті Лабитнангі Ямало-Ненецького округу РФ Сенцов оголосив голодування, вимагаючи звільнити всіх українських політв’язнів Кремля.

У червні російська влада двічі не пустила на побачення з Сенцовим українську уповноважену з прав людини Людмилу Денисову.
Його фото чи відео не поширювали ні адвокати, ні офіційні особи РФ. Були припущення щодо його примусового годування, поганого стану здоров’я чи навіть смерті.

Читайте також:
Сенцов: Якщо визволять лише одного мене – це буде провал

Відомі польські актори на підтримку Сенцова прочитали його оповідання. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна