Відомі польські актори на підтримку Сенцова прочитали його оповідання. ВІДЕО

 

На підтримку Олега Сенцова найвідоміші актори Польщі прочитали оповідання українського режисера, який у російській колонії голодує вже 58-й день.

“Про Сенцова найчастіше говорять як про політичного в’язня. Ми хотіли також показати його творчий доробок. Тому ми переклали польською та англійською мовою його вибрані оповідання, щоб поділитися цим з широкою аудиторією”, – розповів журналіст проекту Сulture.pl Євген Клімакін.

Організатор проекту – головний польський портал про культуру Culture.pl. Оповідання “Собака” польською мовою переклала відома польська активістка Катажина Хімяк на волонтерських засадах. І актори, звичні гонорари яких сягають тисяч євро за день, знімалися абсолютно безкоштовно.

Участь у проекті взяли культовий актор Даніель Ольбрихський, який постійно, при кожній нагоді говорить про Сенцова, Александра Поплавська і директор Польського театру Анджей Северин. Останній сказав, що хоче висловити солідарність з Сенцовим, і хоче щоб його тексти почули й інші поляки.

Польські актори планують записати відео, в якому читатимуть тексти англійською і російською.

Читайте також:
Українські митці й зірки записали десятки звернень до “футбольного світу”
з приводу Сенцова. ВІДЕО

Знаменитий письменник Стівен Кінг закликав Путіна звільнити Сенцова.
ДОКУМЕНТ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна