Українські митці й зірки записали десятки звернень до “футбольного світу” з приводу Сенцова. ВІДЕО

 

Українські актори, музиканти, телеведучі, режисери й драматурги напередодні чемпіонату світу з футболу, який має відбутися в Росії 14 червня – 15 липня, записали відеозвернення до “всього футбольного світу” із закликами підтримати кінорежисера Олега Сенцова, який голодує в російській колонії.

Як передає “Новинарня“, понад два десятки роликів, у яких митці, артисти, зірки, активісти, студенти виголошують один і той самий текст, викладено на YouTube-каналі Free Sentsov.

“Ми звертаємося до всього футбольного світу. Олег Сенцов, український кінорежисер, уже чотири роки незаконно утримується в російській в’язниці. Але, попри це, Олег і за полярним колом продовжує вести свою боротьбу з режимом Путіна. 14 травня 2018 року Олег оголосив безстрокове голодування та висунув вимогу звільнити 64 українських політв’язнів із російських в’язниць. Підтримайте Олега. Разом ми змусимо Росію грати за правилами”, – ідеться у зверненні, яке дублюється в титрах англійською мовою.

Звернення виголошують музиканти Олександр Положинський, Мирослав Кувалдін, Фоззі і Ярмак, співачка і письменниця Ірена Карпа, акторка Римма Зюбіна, діджеї “Радіо Рокс” Кузін і Сотник, гурти Kozak System, “Даха Браха”, фанати “Динамо” (Київ), кінорежисер Ахтем Сеїтаблаєв, художник Іван Семесюк та ін.

14 травня Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх 64 українських політв’язнів в РФ.
28 травня стало відомо, що українець погодився на підтримуючу терапію.

Читайте також:
“Перетворив себе на зброю під ЧС-2018”. Обставини голодування Олега Сенцова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна