Глава МЗС Британії порівняв ЧС-2018 в Росії з нацистською Олімпіадою-1936

 

Міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон визнав, що президент РФ Володимир Путін звелчуватиме себе на чемпіонаті світу з футболу цього літа так само, як Адольф Гітлер – на Олімпійських іграх у нацистській Німеччині в 1936 році.

Як повідомляє The Guardian, Джонсон, виступаючи на засіданні спеціального комітету в закордонних справах, відреагував на зауваження депутата-лейбориста Ієна Остіна, який закликав до того, щоб Британія взагалі не брала участі в ЧС-2018.

“Путін збирається використати його так само, як Гітлер використав Олімпіаду 1936 року”, – сказав Остін.

“Я думаю, що ваша характеристика того, що відбудеться в Москві, чемпіонат світу… Так, я думаю, що порівняння з 1936 роком безумовно правильне”, – сказав Борис Джонсон.

“Якщо чесно, то це огидна перспектива, думати про те, як Путін прославляється за допомогою цієї спортивної події”, – додав він.

Однак, глава МЗС Британії заявив, що, на його думку, буде несправедливо забороняти англійській збірній брати участь в ЧС-2018.

Раніше британські ЗМІ повідомляли, що Лондон розглядає можливість колективного бойкоту чемпіонату світу з футболу, який відбудеться цього року в Росії, через отруєння в Англії колишнього російського агента Сергія Скрипаля.

Читайте також:
Борис Джонсон: Путін “практично напевне” особисто дав наказ отруїти Скрипаля.
Москва реагує

Порошенко закликав захід бойкотувати ЧС-2018 в Росії

Федерація футболу України відмовилася від квитків на ЧС-2018 у Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна