“У печінках в Путіна”. Сенцова умовили приймати дві ложки суміші щодня

 

В українця Олега Сенцова, який із 14 травня голодує в російській колонії, приблизно тиждень тому була друга криза самопочуття, після чого лікарі вмовили його приймати по дві ложки харчової суміші на день.
Про це російській службі “Радіо Свобода” розповів адвокат політв’язня Дмитро Дінзе.

“Він виглядає ще гірше, ніж минулого разу. Дуже блідий. Ходить сам. Приблизно тиждень тому в нього була друга криза здоров’я. Стало погано, і його хотіли госпіталізувати, щоб поставити на повноцінне примусове годування, щоб вливати більше суміші. Він відмовився, і його залишили в колонії з умовою, що суміш він прийматиме сам під наглядом лікаря. Приймає на день по дві ложки. Перебуває в палаті, від голодування відмовлятися не планує. Каже: “Скільки мене вистачить, стільки і протягну”, – розповів адвокат.

Адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе зустрівся з українським кінорежисером у колонії в Лабитнангі в четвер, 19 липня – на 67-й день голодування Сенцова.

За його словами, Олег прокоментував плакат, який розгорнули перед зустріччю президентів РФ та США Володимира Путіна та Дональда Трампа в Гельсінкі 16 липня.
Дінзе роповів, що Олег “посміявся з того, що Путін бачив плакат із ним”.

“Напевне, я у Путіна вже в печінках сиджу”, — передав слова Сенцова захисник.

Читайте також:
“Танго без смерті”: як Майдан відзначив день народження Олега Сенцова.
РЕПОРТАЖ

Українського режисера Олега Сенцова затримали в окупованому РФ Криму 10 травня 2014 року. Російські силовики звинуватили його в підготовці терактів, засудивши до 20 років позбавлення волі.
14 травня 2018 року в колонії “Білий ведвідь” у місті Лабитнангі Ямало-Ненецького округу РФ Сенцов оголосив голодування, вимагаючи звільнити всіх українських політв’язнів Кремля. Він заявив, що йтиме до кінця.

У червні російська влада двічі не пустила на побачення з Сенцовим українську уповноважену з прав людини Людмилу Денисову.

Тривалий час його фото чи відео не поширювали ні адвокати, ні офіційні особи РФ. Були припущення щодо його примусового годування, поганого стану здоров’я чи навіть смерті.

12-13 липня в інтернеті з’явилися перші за два з половиною роки кадри відео, на яких можна побачити українця Олега Сенцова в російській тюрмі.

Також стало відомо, що мати Сенцова подала президенту РФ прохання про помилування сина.

Раніше генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд подав офіційне прохання до президента Росії Володимира Путіна помилувати Сенцова, але Кремль відмовив.

Читайте також:
Сенцов: Якщо визволять лише одного мене – це буде провал

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна