Омбудсмани України й РФ зустрінуться в Москві 18 червня

 

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова і її російська колега Тетяна Москалькова зустрінуться у Москві 18 червня.

Про це повідомила радниця Денісової Олена Мячина, передає “Радіо Свобода“.

За словами Мячиної, вона і Денісова ще перебувають у російському Салехарді недалеко від Лабитнангі, де утримують українського режисера Олега Сенцова, але 18 червня будуть у Москві.

Москалькова заявила, що на зустрічі у її офісі обговорюватимуть умови відвідування омбудсменами ув’язнених, яких утримують у Росії і в Україні.

Як писала “Новинарня“, Денісова вирушила до Росії 13 червня, щоб зустрітися з українськими в’язнями Кремля.

У Москві вона зустрілася з керівником апарату омбудсмена РФ, обговоривши деталі своїх візитів до російських таборів.

Наступного дня Денісова повідомила, що її не пустили до ув’язненого в Ямало-Ненецькому окрузі українського режисера Олега Сенцова. Хоча українська сторона наполягала на найшвидшому відвіданні саме його, позаяк Сенцов уже більше місяця як оголосив безстрокове голодування.

Читайте також:
Російський омбудсмен відвідала українського політв’язня Штиблікова в Омську

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна