Російський омбудсмен відвідала українського політв’язня Штиблікова в Омську

 

Уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова відвідала незаконно засудженого фігуранта справи “кримських диверсантів” Дмитра Штиблікова, який відбуває покарання в колонії №6 в Омську.

Про це 16 червня повідомляє “ТАСС” із посиланням на прес-службу російського омбудсмана.

“Тетяна Москалькова прибула у колонію №6 Омська і відвідує Дмитра Штиблікова”, – повідомили у прес-службі російського омбудсмена.

У прес-службі також заявили, що з відвідування Штиблікова мала розпочатися програма спільних відвідувань російським і українським омбудсменами в’язнів у Росії та в Україні, але уповноважений з прав людини Верховної Ради України Людмила Денісова “відмовилася їхати до Омська”.

14 червня російський омбудсмен Москалькова сказала, що вони з українською уповноваженою з прав людини розраховують відвідати по 34 ув’язнених на територіях обох держав. Завершити відвідування планувалося до серпня.

Москалькова також повідомила, що Людмила Денісова планує відвідати Олега Сенцова, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Дмитра Штиблікова, Романа Сущенка, Олександра Кольченка та інших політв’язнів, зокрема, в анексованому Криму.
Російська сторона запропонувала українській уповноваженій 16 червня здійснити перший візит в Омськ, де утримують українця Дмитра Штиблікова.

Як писала “Новинарня“, Денісова вирушила до Росії 13 червня, щоб зустрітися з українськими в’язнями Кремля.

У Москві вона зустрілася з керівником апарату омбудсмена РФ, обговоривши деталі своїх візитів до російських таборів.

Наступного дня Денісова повідомила, що її не пустили до ув’язненого в Ямало-Ненецькому окрузі українського режисера Олега Сенцова. Хоча українська сторона наполягала на найшвидшому відвіданні саме його, позаяк Сенцов уже більше місяця як оголосив безстрокове голодування.

Читайте також:
Омбудсман РФ не бачила Сенцова, але каже, що той набрав вагу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна