Денісова вимагає пустити її до Сенцова якнайшвидше, а Москва відкладає візит

 

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова 14 червня приїхала до Росії, аби зустрітися з українськими в’язнями Кремля. У Москві вона зустрілася з керівником апарату омбудсмена РФ, обговоришви деталі своїх візитів до російських таборів. Про це повідомляє прес-служба Денісової.

Російська сторона запропонувала здійснити перший візит до Омська у суботу, 16 червня. Там утримується українець Дмитро Штибліков.

“Питання з візитом до Олега Сенцова залишається відкритим. Ми наполягаємо на якомога швидшій поїздці до міста Лабитнангі (Тюменська область), де тримається Олег, а Росія пропонує можливу дату візиту після 22 червня. Нас це категорично не влаштовує! Ми будемо далі наполягати на тому, щоб ми поїхали туди найближчими днями”, – заявила Денісова.

Вона також зазначила, що зараз проводиться робота щодо можливого відвідання журналіста Романа Сущенка, який утримується у СІЗО “Лефортово”, та Миколи Карпюка, який знаходиться в тюрмі у місті Владимир.

За словами Денісової, переговори з російською стороною тривають.

Як повідомляла “Новинарня“, Денісова вирушила до Росії 13 червня.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна