Омбудсман РФ не бачила Сенцова, але каже, що той набрав вагу

 

Омбудсман Росії Тетяна Москалькова стверджує, що Олег Сенцов нібито набрав два кілограми ваги за час голодування. Таку заяву вона зробила в інтерв’ю російському “Четвертому каналу”.

“Він щодня, з його дозволу, отримує крапельницю з повним набором всіх поживних речовин, білків і вітамінів. Вагу він не тільки не втратив, а два кілограми додав”, – каже Москалькова.

При цьому про стан Сенцова Москалькова знає від адміністрації колонії. Сама вона в’язня Кремля не бачила – Сенцова відвідав її підлеглий.

На слова Москалькової відреагувала народний депутат України Ірина Геращенко.

“Це пекельне пекло, НКВДшні практики і геббельсівщина в одному реченні. А недопуск української обмудсвумен до Олега – найганебніше підтвердження цієї цинічної російської брехні”, – пише вона у “Фейсбуці”.

Читайте також:
Омбудсмана Денисову не пустили до ув’язненого в РФ Сенцова

Як писала “Новинарня“, Денисова вирушила до Росії 13 червня, щоб зустрітися з українськими в’язнями Кремля.

У Москві вона зустрілася з керівником апарату омбудсмена РФ, обговоривши деталі своїх візитів до російських таборів.

Російська сторона запропонувала українській уповноваженій здійснити перший візит до Омська у суботу, 16 червня. Там утримується українець Дмитро Штибліков.

“Питання з візитом до Олега Сенцова залишається відкритим. Ми наполягаємо на якомога швидшій поїздці до міста Лабитнангі (Тюменська область), де тримається Олег, а Росія пропонує можливу дату візиту після 22 червня. Нас це категорично не влаштовує! Ми будемо далі наполягати на тому, щоб ми поїхали туди найближчими днями”, – заявила Денісова 14 червня.

Як повідомляла “Новинарня“, 14 травня Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування в колонії “Білий ведмідь” у м. Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ РФ) з вимогою звільнити всіх 64 українських політв’язнів, які перебувають у російських в’язницях.

31 травня стало відомо, що кримчанин Олександр Кольченко, який відбуває термін у виправній колонії в російському Копейську (Челябінська область) за однією справою з Сенцовим, оголосив про початок голодування з 31 травня в знак солідарності з Олегом Сенцовим. Але він припинив голодувати 7 червня.

29 травня адвокат Сенцова повідомив, що той отримує підтримувальну терапію від ФСВП.

8 червня Сенцова відвозили в реанімацію. За словами сестри режисера Наталії Каплан, він перебуває в медчастині колонії і припиняти голодування не збирається.

Громадяни України Сенцов і Кольченко були затримані представниками російських спецслужб в анексованому Криму в травні 2014 року за звинуваченням нібито в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північнокавказький окружний військовий суд в російському Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму, Кольченка – отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр “Меморіал” вніс Сенцова і Кольченка у список політв’язнів.

У різних країнах світу 1 і 2 червня відбулася акція #SaveOlegSentsov.

Читайте також:
Знаменитий письменник Стівен Кінг закликав Путіна звільнити Сенцова. ДОКУМЕНТ

Українські митці й зірки записали десятки звернень
до “футбольного світу” з приводу Сенцова. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна