У РФ фіксують рекордні показники дезертирства та запитів на притулок у західних країнах, – ЗМІ

Міністерство оборони Великої Британії із посиланням на дані російської медіагрупи “Медіазона” повідомляє, що у Росії фіксують рекордні показники дезертирства та запитів на притулок у західних країнах.

Про це повідомили у середу, 24 квітня.

Так, у березні 2024 року російські військові суди оголосили вироки 684 військовослужбовцям російських збройних сил за дезертирство, що є своєрідним рекордом. Загальна кількість таких справ після “часткової” мобілізації у вересні 2022 року становить 7400, водночас у Московській області зафіксована найбільша кількість таких кримінальних справ – 496.

Багатьом солдатам, яких вдалося ідентифікувати і які постали перед військовим судом, отримують умовні покарання, повертаються до своїх частин і на передову.

Водночас кількість запитів на притулок у західних країнах від росіян, які намагаються уникнути військової служби, також досягла рекордного рівня.

Російські солдати, в тому числі примусово завербовані з вересня 2022 року у межах “часткової” мобілізації, вимушені нести військову службу безстроково, без перспективи демобілізації.

Читайте також:
На фронті — 64 бойові зіткнення, з-під Кринок дезертирували два десятки російських солдатів, — ГШ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна