Рада достроково закрилася через брак голосів

 

У середу, 8 лютого, Верховна Рада достроково закінчила роботу у зв’язку з тим, що кількість зареєстрованих у залі депутатів недостатня для прийняття рішень.

“Недостатня кількість депутатів для прийняття рішень в залі. Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую закритим”, – заявив голова ВР Андрій Парубій.

Як передає “Новинарня“, перед цим, ще до 13:00, спікер провів два сигнальні голосування, в ході яких проголосували 160 і 198 депутатів із 226 необхідних.

Раніше в середу Рада ратифікувала два міжнародні договори і прийняла постанови про проведення двох парламентських слухань – про пенсійну реформу й медичну освіту.

Крім того, в сесійній залі стався невеликий конфлікт, коли Парубій закликав представницю “Опозиційного блоку” Наталію Королевську та всіх депутатів виступати з трибуни парламенту українською мовою.

Наступне засідання почнеться в четвер, 9 лютого, о 10:00.

Нагадаємо, нова сесія ВР відкрилася лише вчора, 7 лютого, і з самого початку відчувався брак голосів для прийняття рішень.

Шоста сесія Верховної Ради “воюючої країни” відкрилася, голосувати нікому. ВІДЕО

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна