Парламент Швейцарії підтримав оборонний пакет із допомогою Україні на $5,5 млрд

Комітет швейцарського парламенту ввечері 25 квітня проголосував за виділення 5 мільярдів швейцарських франків (5,5 мільярда доларів) у рамках ширшого пакету, спрямованого на покращення обороноздатності нейтральної Швейцарії.

Про це повідомляє Reuters.

Комітет з безпеки верхньої палати парламенту схвалив пакет, щоб надати 10,1 мільярда франків додаткових коштів для армії разом із сумою для України.

План був ухвалений вісьмома голосами проти п’яти. Він ще має пройти ряд парламентських перевірок, перш ніж стане законом. Документ підтримали законодавці від лівоцентристських і правоцентристських партій, тоді як праві партії виступають проти угоди.

На Швейцарію тиснуть західні союзники, щоб вона допомогла Україні, хоча праві націоналісти в парламенті вимагають від країни суворого нейтралітету.

Українська частина пакету передбачає підтримку реконструкції та ремонту повсякденної інфраструктури, необхідної для життя та виживання в Україні, повідомили у парламенті.

У заяві парламенту наголошується, що багатомільярдний пакет був запланований як надзвичайний внесок у забезпечення безпеки Швейцарії та миру в Європі у зв’язку з війною, яку Росія веде проти України.

Читайте також:
США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на $1 млрд: що в списку

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна