Через прогульників Рада не прийняла звернення щодо ескалації збройної агресії РФ

 

Верховна Рада у вівторок, 7 лютого, не змогла включити у порядок денний звернення до парламентів іноземних держав та міжнародних організацій щодо засудження ескалації збройної агресії РФ проти України.

З першого разу за постанову №6039 проголосували лише 203 нардепи, з другого – 209.
Таким чином, документ залишився не ухваленим.

“Це жорстка заява, яка дає оцінку Верховної Ради України російській агресії в Авдіївці і по всій лінії фронту”, – сказав голова ВР Андрій Парубій, представляючи проект.

“А де ділися люди в робочий час, коли парламент працює? Поясніть, де вони можуть бути? Це питання до всіх депутатів в парламенті. Тому що кожен із вас має механізми і впливу, і піднімання цього питання на комітетах і на фракціях. Всі в залі співвідповідальні, щоб парламент працював”, – сказав спікер.

Як відомо, цього дня Верховна Рада після канікул відкрила 6-ту сесію восьмого скликання. При цьому, через відсутність багатьох нардепів, ВР не змогла навіть прийняти порядок денний пленарних засідань на тиждень- при тому що Андрій Парубій закликав “парламентаріїв воюючої держави” підвищувати дисципліну.

Читайте також:
Керівники Ради через Авдіївку звернулися із заявою до парламентів інших країн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна