“ДНР” відпустила вже четвертого за сьогодні полоненого. І пропонує мінятися ще

 

З полону бойовиків звільнено ще одного українця – четвертого за сьогодні.

“Як щойно доповів [голова СБУ] Василь Грицак, звільнено українського героя Кирпиченка Вадима”, – зазначив повідомив у “Твіттер” президента України Петра Порошенка.

Речниця СБУ Олена Гітлянська в коментарі ЗМІ повідомила, що Кирпиченко – військовослужбовець окремої механізованої бригади ЗСУ з Кривого Рогу, в полоні перебував із серпня 2015 року.

Нагадаємо, раніше 20 лютого Україна та угруповання “Донецька народна республіка” здійснили обмін полоненими за формулою “три на шість”: “ДНР” передала українській стороні трьох військовослужбовців, своєю чергою Київ – п’ятьох бойовиків і священика.

З полону звільнено старшого сержанта Сергія Гарнагу, молодшого сержанта Сергія Дмитрука, солдата Олександра Макуху.

Самопроголошена “Донецька народна республіка” готова в найближчі дні направити Україні нову пропозицію щодо обміну полоненими. Про це повідомляє інформресурс бойовиків “Донецьке агентство новин” з посиланням на “уповноваженого з прав людини ДНР” Дар’ю Морозову.

“24 лютого у нас відбудеться чергове засідання підгрупи [в Мінську]. Українській стороні сьогодні-завтра буде направлено нову пропозицію (обміну). Представники української сторони попросили направити ці пропозиції якомога раніше, щоб відпрацювати їх до засідання гуманітарної підгрупи”, – сказала Морозова.

За її словами, в даний час у полоні в “ДНР” перебувають близько 20 військовослужбовців ВСУ. Водночас за даними Києва на сьогодні в полоні сепаратистів залишаються 134 українці.

Як писала Новинарня, у січні на переговорах у Мінську вже було досягнуто домовленості про обмін, однак бойовики щоразу уникали реалізації цих планів.

12 лютого, в день “нормандської” зустрічі й річниці мінських угод, відбулася масова онлайн-акція #FreeDonbasHostages.

Читайте також:
Україна готова на компроміс із “сепарами” для звільнення 25 хворих полонених

Бойовики показали Червоному Хресту лише чотирьох українських полонених

“Підвал” Луганська. Репортаж і ФОТО з місць, де тримають українських бранців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна