12 лютого, в день “нормандської” зустрічі й річниці мінських угод – онлайн-акція #FreeDonbasHostages

 

Напередодні зустрічі глав МЗС у “нормандському форматі”, що відбудеться в Мюнхені “на полях” глобальної безпекової конференції, громадські активісти анонсують онлайн-акцію #FreeDonbasHostages. Її вимога – невідкладне виконання пункту про звільнення полонених на окупованому Донбасі без прив’язки до інших положень мінських угод.

“Рік тому відбулося підписання мінських домовленостей. Після цього мали невідкладно звільнити всіх військових та цивільних полонених на Донбасі. Серед них – журналісти, вчені, волонтери. Навіть вагітні жінки. Але досі в підвалах бойовиків “донбаських республік” тільки офіційно знаходяться 140 людей. Насправді їх кількість значно більша, і вона зростає. Полонені знаходяться в нелюдських умовах. Їх жорстоко катують. Кожен день вони боряться за своє виживання. Усе це відбувається в Європі. Сьогодні”, – повідомляється на сайті ініціаторів акції “Громадський простір”.

“Ми звертаємося до людей доброї волі в різних країнах світу. Полонені на Донбасі позбавлені голосу. Ми можемо стати на їх захист. Заради цінності людського життя, яку європейцям все ще доводиться відстоювати”, – зазначається в заяві.

Тому саме 12 лютого 2016 року – у річницю підписання мінських домовленостей, з 8:00 по 23:59, українські громадські активісти просять усіх небайдужих почати онлайн-кампанію звернення до політиків “нормандської четвірки” в соціальних мережах: Facebook, Twitter та ін. із закликом-хештегом: #FreeDonbasHostages

звільніть-полонених

“Ці люди можуть не дожити до наступного раунду переговорів. Треба боротися, аби полонених повернули додому живими!” – заявляють ініціатори акції.

Читайте також:
СБУ сподівається, що “сепари” лише лякають повідомленнями про розстріл полонених

“Підвал” Луганська. Репортаж і ФОТО з місць, де тримають українських бранців

Україна готова на компроміс із “сепарами” для звільнення 25 хворих полонених

Нагадаємо, днями в ЗМІ з’явилося повідомлення про те, що в “ДНР” діє “кримінальний кодекс УРСР 1961 року”, який передбачає розстріл за тяжкі злочини, і “прокурори ДНР” вимагають від судів призначення такої міри покарання українським полоненим.
Представник президента з урегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко передала в ОБСЄ і Червоний Хрест цю інформацію як докази того, що “ДНР/ЛНР” – терористичні організації.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна