Із полону визволено ще трьох українських бійців. Обміняли на шістьох бойовиків

 

Із полону проросійських бойовиків визволили ще трьох українських бійців. Україна та самопроголошена “ДНР” сьогодні обмінялися полоненими у форматі “три на шість”, повідомила у своєму “Фейсбуці” уповноважений президента з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко.

“Так символічно… Два роки тому, 20 лютого, ми рятували поранених героїв. Я пам’ятаю кожну хвилинку того страшного дня. (…) Було дуже сонячно. І страшно.
Сьогодні дуже сонячний , чудовий день. І нам вдалося витягти трьох хлопців, трьох справжніх героїв з полону”, – написала Геращенко.

 

Мужні. Справжні. Героі. Вже вільні. Сержанта Сергія Гарнагу поранили під час виконання службових обов'язків і захопили…

Опубліковано Iryna Gerashchenko 20 лютого 2016 р.

Із полону звільнено старшого сержанта Сергія Гарнагу, молодшого сержанта Сергія Дмитрука та солдата Олександра Макуху, які більше року провели в полоні бойовиків.

Як повідомляє “Інтерфакс-Україна”, Україна, в свою чергу, передала “деенрівцям” п’ятьох бойовиків та священика.
Ірина Геращенко в ефірі телеканалу “112” зазначила, що йдеться про тих бойовиків “ДНР”, які не вчинили надто серйозних злочинів.

За словами Геращенко, звільнених із полону українців уже привітав президент Петро Порошенко. За його ініціативою, бійці проходитимуть медичну і психологічну реабілітацію в колишній лікарні 4-го управління, раніше доступній для лікування лише міністрам, депутатам та іншим найвищим посадовцям.

“Сьогодні, після фактично чотиримісячноі паузи, процес звільнення заручників нарешті розблоковано. Завдяки наполегливим зусиллям багатьох людей, в тому числі СБУ в мінської групи. Є підстави говорити, що днями матимемо ще новини”, – повідомила Герщанко.

За її словами, “тема звільнення заручників буде ключовою під час засідання тимчасової контактної групи і гуманітарної підгрупи у Мінську, де українська сторона запропонує нові ініціативи заради звільнення героїв”.

Вона також повідомила, що тепер у полоні бойовиків залишається ще 134 українських бійці.

Наступне засідання контактної підгрупи заплановане на 24 лютого.

Як писала Новинарня, у січні на переговорах у Мінську вже було досягнуто домовленості про обмін, однак бойовики щоразу уникали реалізації цих планів.

12 лютого, в день “нормандської” зустрічі й річниці мінських угод, відбулася масова онлайн-акція #FreeDonbasHostages.

Читайте також:
Україна готова на компроміс із “сепарами” для звільнення 25 хворих полонених

Бойовики показали Червоному Хресту лише чотирьох українських полонених

“Підвал” Луганська. Репортаж і ФОТО з місць, де тримають українських бранців

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна