Бойовики показали Червоному Хресту лише чотирьох українських полонених

 

На території “ЛНР” і “ДНР” Міжнародного комітету Червоний хрест зміг відвідати лише чотирьох українських полонених.
Про це заявив голова місії МКЧХ у Києві Алан Ешліман сьогодні під час прес-конференції.

“Упродовж минулого року на підконтрольній території ми відвідали 580 затриманих у зв’язку з конфліктом у 35 місцях утримання”, – повідомив представник МКЧХ.
Водночас Ешліман підкреслив, що Червоний хрест не має достатнього доступу для роботи на територіях так званих “ДНР” і “ЛНР”, тому там організація змогла працювати значно менш ефективно.

“На непідконтрольній Україні території ми відвідали чотирьох затриманих і зараз ведемо переговори, щоб отримати доступ до всіх затриманих”, – цитує Алана Ешлімана Укрінформ.

Він не став уточнювати деталі, оскільки, за його словами, МКЧХ публічно не обговорює умови утримання затриманих, хоча надає цю інформацію компетентним органам.

Раніше представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську Ірина Геращенко заявляла, що бойовики “ДНР/ЛНР” взагалі не дають доступу Червоному Хресту до українських полонених на окупованих територіях.

Читайте також:
“Підвал” Луганська. Репортаж і ФОТО з місць, де тримають українських бранців

Бойовики фактично відмовилися від обіцяного обміну полоненами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна