Джонсон розповів, коли Конгрес США може проголосувати за допомогу Україні

Спікер Палати представників США Майк Джонсон планує винести на голосування Конгресу законопроєкт, який передбачає допомогу для України, після Великодня, тобто після 31 березня.

Про це заявив голова Комітету Палати представників США в закордонних справах Майкл Маккол в інтерв’ю CBS News.

Джонсон підкреслив, що над законопроєктом працюють і він сподівається, що його ухвалять якнайшвидше.

“Я хотів би, щоб це було зроблено якомога швидше. Я вважаю, що ситуація в Україні є дуже важкою. Ситуація в Україні є дуже важкою. Якщо ми програємо в Україні, як в Афганістані, і дозволимо Путіну заволодіти Україною, Молдовою та Грузією. Це послабить США”, — зазначив він.

Контекст

Нагадаємо, 22 березня Сенат США нарешті, з великою затримкою, затвердив бюджет країни на 2024 рік у розмірі 1,2 трлн доларів. 23 березня його підписав президент Джо Байден.

При цьому Конгрес США вже кілька місяців не може надати нове фінансування допомоги Україні. Законопроєкт про надання 60 млрд доларів на військову та фінансову допомогу Україні вже пройшов Сенат, але його відмовляється розглядати Палата представників.

Видання The Hill повідомляло, що спікер Палати представників Конгресу Майк Джонсон збирається відкласти розгляд пакета допомоги Україні щонайменше на три тижні, до 9 квітня. Джонсон хоче спочатку ухвалити фінансові питання уряду США, а після перерви на великодні свята повернутись до можливості голосування щодо пакета допомоги Україні.
The Hill інформував, що Конгрес США піде на двотижневі канікули з нагоди Великодня, яке у католиків припадає на 31 березня.

Читайте також:
Салліван у Києві запевнив, що допомогу для України буде ухвалено, закликав вірити у США і не назвав відновлення кордонів серед умов перемоги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна