На території НАУ скасовано будівництво 14 житлових комплексів

Державна інспекція архітектури та містобудування України анулювала дозвіл на будівництво 14 житлових комплексів на території Національного авіаційного університету.

Про це повідомила в.о. ректора НАУ Ксенія Семенова.

“Державна інспекція архітектури та містобудування України анулювала дозвіл на виконання будівельних робіт на території Національного авіаційного університету за моєю заявою”, – заявила вона.

Дозвіл у 2021 видала Державна архітектурно-будівельна інспекція в останній день свого існування. У жовтні 2021 ДІАМ зафіксувала численні порушення в цьому дозволі.

“Цей проект суперечив будівельним нормам і, найголовніше, жодної вигоди для держави і університету, жодної соціальної інфраструктури там не значилось”, – продовжила в.о. ректора НАУ.

19 липня 2022 року суд ухвалив до розгляду позовну заяву ДІАМ щодо визнання протиправними та скасування містобудівних умов від 29.04.2014, які передували видаванню дозволу на будівництво нових 14 житлових комплексів на території НАУ. Справу ще не передали в КОАС після ліквідації ОАСКу.

Читайте також:
У “Київміськбуд” – новий президент: хто ним став

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна