Шатдауну не буде: Байден підписав ухвалений Конгресом бюджет США на $1,2 трлн

Президент США Джо Байден підписав ухвалений Конгресом бюджет обсягом 1,2 трильйона доларів, таким чином поклавши край загрозі призупинки роботи уряду. Одночасно президент закликав Палату представників Конгресу ухвалити проєкт з підтримкою України, Ізраїлю та Тайваню.

Про це йдеться в повідомленні Білого дому, пише “Європейська правда“.

“Я хочу чітко заявити – робота Конгресу не завершена. Палата представників має ухвалити двопартійний закон про додаткове фінансування (України, Ізраїлю і Тайваню)…” – зазначив президент США.

За його словами, двопартійний проєкт про фінансування уряду, який він підписав, продовжує роботу уряду, інвестує в американський народ, зміцнює економіку та національну безпеку.

“Ця угода є компромісом, що означає, що жодна зі сторін не отримала всього, чого хотіла”, – додав Байден.

У ранкові години 22 березня Сенат США затвердив багатостраждальний бюджет обсягом 1,2 трлн доларів – через кілька годин після настання “шатдауну”, тобто після того, як формально гроші на функціонування уряду закінчилися.

Так сталося через те, що демократи і республіканці узгодили позиції щодо бюджету в останній момент і не встигли проголосувати до півночі. Проте Білий дім одразу заявив, що федеральні відомства не призупинятимуть роботу, з огляду на впевненість у схваленні проєкту найближчим часом.

Читайте також:
Палата представників США розробить свій проєкт допомоги Україні – з суттєвими змінами від уже схваленого Сенатом у лютому

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна