Куликовський подав апеляцію. Каже, що сам був в’язнем “Ізоляції” і співпрацював з “контррозвідкою ГУР”

Колишній комендант катівні “Ізоляція” Денис Куликовський (“Палич”) подав апеляційну скаргу на вирок першої інстанції, яким його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це в п’ятницю, 2 лютого, повідомив колишній в’язень тюрми “Ізоляція” Станіслав Асєєв.

“Палич подав апеляцію. Таку, що аж сльози навертаються. З 2015 по 2018 – в’язень (!) Ізоляції.
Одночасно з 2015-го (!) – співпрацює з якоюсь “контррозвідкою” ГУР, сприяє припиненню та розкриттю злочинів.
Жодним чином ніколи нікого не катував та не віддавав накази катувати, а все обвинувачення ґрунтується “лише на показах жертв та свідків”, – пише на ФБ Асєєв.

“Ніколи не був затриманий СБУ (навіть “в ході багаторівневої складної спецоперації”), хоча де-факто був затриманий СБУ аж на термін 2.5 роки, до моменту офіційного затримання СБУ, працівникам якої біля дверей квартири 8 листопада його передали працівники ГУР (насправді наш інформатор вже не був офіційним співробітником розвідки)”, – наголошує колишній в’язень “Ізоляції”.

Він також опублікував фрагмент власне тексту апеляційної скарги “Палича”.

Нагадаємо, що 3 січня 2024 року колишнього коменданта катівні “Ізоляція” Дениса Куликовського (“Палича”) засуджено на 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також:
Колишній в’язень “Ізоляції” Асєєв має намір добитися санкцій проти винних у катуванні
Катівня “Ізоляція” в Донецьку є структурою ФСБ Росії, – розслідувачі Bellingcat

Що передувало

Нагадаємо, 9 листопада 2021 року Служба безпеки України підтвердила затримання бойовика незаконного збройного угруповання “ДНР” Дениса Куликовського, який очолював незаконну в’язницю “Ізоляція” в окупованому Донецьку.

Зловмисника затримали у межах раніше відкритого кримінального провадження за 4 статтями Кримінального кодексу України: ст. 149 (торгівля людьми);  ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації); ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань); ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни).

У серпні 2022-го справу за обвинуваченням Куликовського передали до суду.

Довідка: “Ізоляція”

Майже вісім гектарів площі, яка була орендована Міжнародним БФ “Ізоляція” та комерційними підприємствами, згодом було перетворено на секретну в’язницю “Міністерства державної безпеки ДНР”. Відтоді виставкові простори, лабораторія цифрового виробництва, бібліотека та лекторії фонду використовуються як таємна в’язниця, існування якої не підтверджується ватажками “ДНР” і тому доступ до її приміщень залишається закритим для міжнародних гуманітарних та правозахисних місій.

Бойовики облаштували там військову базу і табір для утримання мирних жителів і полонених зі Збройних сил України. Вироки, за якими утримувані перебувають в “Ізоляції”, виносять незаконними судами “ДНР”, відомі численні випадки тортур.

Читайте також:
Bellingcat встановила особи громадян РФ, причетних до тортур у донецькій катівні “Ізоляція”. ФОТО
У мережі показали фото з катівні донецьких бойовиків “Ізоляція”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна