Білий дім заперечив збиття ATACMS російською ППО

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі не підтвердив заяву російського міністерства оборони про начебто збиття армією РФ американських ракет ATACMS.

Про це Джон Кірбі сказав під час телефонного брифінгу у вівторок, 30 квітня, передає “Укрінформ”.

“Ні, я не можу підтвердити повідомлення про те, що будь-яка з них (ракет ATACMS – “Н”) була збита”, – сказав представник Білого дому у відповідь на прохання прокоментувати заяви з російського боку.

Кірбі також не став уточнювати, скільки саме далекобійних ракет цього типу США передали Україні. Водночас він зауважив, що “це була значна кількість”.

Раніше в міноборони РФ заявили, що російські сили ППО за добу начебто збили шість ракет ATACMS, а також і дві керовані авіабомби Hammer виробництва Франції, запущених з українського боку.

Читайте також:
“Розповів про користь від ATACMS”: Зеленський переговорив із Джонсоном, лідерами республіканців і демократів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна